7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Edremit'te Yardımlaşma derneği açıldı

Balıkesir’in Edremit ilçesinde oluşturulan Reyhan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Reyhan-Der), düzenlenen tören ile hizmete açıldı.

İlçe merkezinde bulunan ‘Osman Giyim’ isimli iş yerinin yan tarafında kurulan Reyhan-Der, açılış törenini düzenlediği kermes ile birlikte gerçekleştirdi. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma amacı taşıyan derneğin başkanı İclal Erden, kermesin 15 gün süre ile açık kalacağını vurguladı.

Derneğin açılış törenine Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, eşi Vicdan Kılıç, Müftü Ramazan Tekin, emniyet mensupları, Edremit Ticaret Odası Başkanı Mehmet Ertaş’ın eşi Şengül Ertaş katıldı. Dernek binasının açılış kurdelesi ise, başkan eşleri kesti. Açılışın ardından davetlilere ikramlarda bulunuldu. Belediye Başkanı Tuncay kılıç ve Müftü Ramazan Tekin, dernek binasını ve kermes alanını gezerek ürünleri inceledi.

Kuruluş amaçları hakkında bilgiler veren başkan İclal Erden, “Derneğimiz, yardıma muhtaç kişilere el uzatabilmek, bayanları bilinçlendirmek, bayanlar için ahşap boyama ve nakış kursu düzenlemek gibi faaliyetlerdir. İsteyen bayanlar derneğimize ve çalışmalarımıza katılabilir. Başvuru için Kuyumcular Çarşısı Toksöz Apartmanı’nda tüm hayırsever vatandaşları ve Edremitlileri bekliyoruz” dedi.

Kermeste, el işi, çeyiz, yün işi, hamur işi ürünler satışa sunuldu. Özellikle bayanlar, şehir merkezindeki kermese yoğun ilgi gösteriyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 17:29:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?