3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Edremit'te Zeytin Şenliği

Balıkesir'in Edremit ilçesinde bu yıl 19-20 Ocak tarihlerinde 3.'sü düzenlenecek olan Zeytin Hasat Sonu Şenliği ve Zeytin Tarım Fuarı'nda zeytinciliğin meseleleri tartışılacak. 

Edremit Belediyesi önderliğinde, Edremit Ticaret Odası (ETO), Edremit Ticaret Borsası (ETB) ve Edremit Ziraat Odası'nın (EZO) iş birliğiyle düzenlenecek olan 3. Zeytin Hasat Sonu Şenliği ve Zeytin Tarım Fuarı, zeytinin duayenleri olarak bilinen Ali Güreli ve Cahit Çetin'in katılımıyla gerçekleşecek. Zeytincilik sektörünün tanınmış isimleri olarak adlarından sıkça bahsettiren Ege Zeytin - Zeytinyağı İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nedim Güreli ile Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin, ilk kez bir panelde bir araya gelerek, 'Zeytinin Geleceğine Bakış' konulu paneli sunacak. Fuar açılışı ve fuar alanının gezilmesinden sonra gerçekleşecek geleneksel hasat yemeğinin ardından, Şükrü Tunar Kültür Merkezi'nde başlayacak olan panele çok sayıda üreticinin yanı sıra, zeytin ve zeytin yağı sektörünün ileri gelen isimlerinin katılması bekleniyor. 

Hatırlanacağı üzere, Ege İhracatçılar Birliği, sezon başında ülkede zeytin ve zeytinyağı rekoltesi düşüklüğü sebebiyle zeytin ve zeytinyağı ithalat etmek istemiş, başta Tariş olmak üzere diğer kurumlar buna karşı çıkmış, durum basında sert tartışmalara yol açmıştı. Bu tartışmaların ardından Edremit 3. Zeytin Hasat Sonu Şenliği ve Zeytin Tarım Fuarı'nda gerçekleşecek olan 'Zeytinin Geleceğine Bakış' konulu panelin uzlaşma sağlaması bekleniyor. Yetkililer, tartışmaları yakından takip eden üretici ve ihracatçıları panele katılamaya davet etti.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2008 Perşembe 16:02:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?