6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Edremit'te Ziraat Odası delege seçimi

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde Ziraat Odası'nın delege seçimleri yapıldı. Edremit'e bağlı 49 belde ve mahalle muhtarlığında yapılan seçimlerde 6 binin üzerinde üye, 49 delegeyi belirlemek için sandık başına gitti. 

Bir ay önce geçirdiği ani kalp krizi neticesinde hayatını kaybeden Edremit Ziraat Odası Başkanı Cevdet Ercan'ın ardından bugün, Ziraat Odası Delege seçimleri yapıldı. Edremit'e bağlı 49 belde ve mahalle muhtarlıklarında 6 binin üzerinde Ziraat Odası üyesi sandık başına gitti. 6934 Sayılı Ziraat Odaları Birliği Kanunu'na göre her 4 yılda bir Şubat ayları içerisinde yapılan umumi heyete delege seçimini Edremit Ziraat Odası da gerçekleştirdi. Kaymakamlık denetiminde gerçekleştirilen seçimlerde muhtarlar ve azaları sandık kurulunu oluşturuyor.
Seçimlerin en çekişmeli geçtiği mahalleler ise Edremit Hekimzade Mahallesi ve Edremit Turzumurat Mahallesi olarak belirlendi. Seçim sonuçları Edremit'teki çiftçiler arasında merak konusu olurken, Ziraat Odası Yönetimi Şubat ayında yapacağı genel kurulun hazırlıklarına başladı.
İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2006 Pazar 18:50:00
Güncelleme :24 Aralık 2006 Pazar 18:52:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?