3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Eğitilebilir özürlü çocukların eğitimi

Balıkesir'de, Özel Eğitim Kurumları Derneği bünyesinde bir araya gelen eğitilebilir özürlü çocuk sahibi olan vatandaşlar, AK Parti İl Başkanlığı'na giderek özürlü çocukların eğitim programını konu alan yasa tasarısının iptali için hükümete iletilmek üzere dilekçe verdiler. 

Özel Eğitim Kurumları Derneği'ne bağlı aileler, özürlü çocuklarıyla birlikte AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edip, istekte bulundular. Atalar Caddesi üzerindeki parti binasına giden kalabalık polisi alarma geçirirken, konunun ne olduğu anlaşılınca bir engellemede bulunulmadı. Maliye Bakanlığı'nın, özürlü çocukların eğitim yardımlarıyla ilgili 5378 Sayılı Kanundaki değişiklik yapılmasına dair hazırladığı tasarıya tepki gösteren aileler, tasarı kabul edilirse özürlü çocukların devletten alacağı eğitim yardımının 10 ay ile sınırlı kalacağını, bunun kendilerini ve çocuklarını çok zor duruma düşüreceğini söyledi. Konu ile ilgili açıklama yapan Özel Eğitim Kurumları Derneği üyesi Yalçın Aydın, "5378 Sayılı Özürlüler Kanunu'na Maliye Bakanlığı'nın eklemek istediği 3. madde adı altında kanun teklifi var. Bu kanunla Maliye Bakanlığı özürlü çocukların eğitim sürelerine belli bir sınırlandırma getiriyor. Bu sınırlandırma makul sınırlandırmanın çok altında. Örneğin öğretilebilir çocuklar programında, eğitilebilir bir zihinsel engellinin eğitim süresi hayatı boyunca alacağı eğitim 44 hafta ile sınırlandırılıyor. 10 ay boyunca devlet destekli özel eğitimden faydalanabiliyor. 10 ayın dışında eğitim süresi dolduğu için devlet bu çocuğun eğitimine katkı yapmıyor. Bu çocuklar 5378 sayılı kanunla toplum içine çıktıktan sonra tekrar evlerine dönüyorlar. Biz, kurum yöneticileri olarak, devletten aldığımız öğrencilerin eğitim bedellerini toplu kısmını sigorta vergi gibi devlete geri ödüyoruz. Bu kanunun meclisten geçmemesi için böyle bir çalışma yapmak istedik. Bugün AK Parti İl Başkanlığı'na bu konunun olumsuz şeyler getireceği konusunda dilekçelerimizi verdik" dedi. 

Özürlü öğrencilerin AK Parti'ye karşı sevgi gösterisinde bulundukları baskın ziyarette, AK Parti İl başkanlığı Özel Kalem Müdürü Sinan Boztaş'a dilekçelerini teslim ettikten sonra hükümetin ilgisini beklediklerini belirtip olaysız şekilde parti binasından ayrıldılar.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 16:48:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?