3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Eğitimcilere şiddet semineri

Balıkesir'in Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okullarda görevli psikolojik danışman ve rehberlik öğretmenlerini şiddettin önlenmesi konusunda bilgilendiriyor. 

Milli Eğitim Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde tüm yurtta uygulanan eğitim ortamlarında şiddetin önlenmesi ve azaltılması projesi Edremit'te de başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce oluşturulan İzleme ve Değerlendirme Kurulu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Soylu'nun başkanlığında faaliyetlerine başladı. Müdürlüğe bağlı okullarda görevli psikolojik danışman ve rehberlik öğretmenlerini bir araya toplayan müdür Soylu, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda 2'şer saatlik seminerler düzenledi. Eğitim seminerlerinde konuşan kurul üyeleri Ali Çelebi, Hülya Yağcı, Ramazan Güncü, Arzu Yapıcı ve Ebru Güneşçalan, öfke, öfke kontrolü, çatışma ve öfke, şiddet ve şiddetin önlenmesi, çocuk ve şiddet, ailede şiddet ve okulda şiddet gibi önemli konuları anlattı. 

Şube Müdürü Ali Soylu, okul yöneticilerini de kapsayan eğitimler de düzenleneceğine dikkat çekerek, "Okullarımızda yapılacak etkili bir çalışma programıyla da eğitim ortamlarında şiddeti asgariye indirmeyi sağlayacak, zaman içinde de tamamen ortadan kaldıracağız. Bakanlıkların ön gördüğü bu kapsamlı eğitim çalışmalarının çok faydalı olacağı tahmin ediliyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2008 Cuma 11:15:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?