2
Mayıs
2024
Perşembe
BALIKESİR

Eğitime hayırsever desteği

Balıkesir'de doğduğu köyde okul bulunmadığı için okuyamayan ve okuma yazmayı askerden döndükten sonra kursta öğrenen iş adamı, 18 derslikli okul yaptırıyor.

Valilik ile protokolü nisan ayında imzalanan ve toplam 540 öğrencinin eğitim göreceği 18 derslikli Fahri Kiraz Kız Meslek Lisesi'nin temeli törenle atıldı.

Merkeze bağlı Kiraz köyünde doğan iş adamı Fahri Kiraz, adını taşıyan lisenin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, okul yaptırmaktaki amacını dile getirdiği hayat hikayesini anlatırken, duygulandı.

"Köyümde ne okul vardı ne de okumak için başka yerlere gidebilecek yol vardı" diyen Kiraz, yıllardır hayalini kurduğu okul yaptırma projesini, inşaat işçiliğinden müteahhitliğe yükseldikten sonra, gerçeğe dönüştürmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Kiraz, şunları kaydetti:

"Çocukluğumda okuyup öğretmen olmak en büyük hayalimdi, ama okuyacak okulumuz yoktu. Yıllarca bunun eksikliğini hissettim. Askere giderken okuma yazma bilmiyordum. Orada biraz bir şeyler öğrendim. Askerden döndükten sonra köyümüze okul yapıldı. 1968 yılında Balıkesir'e geldim. Mesleğim de yoktu. İnşaatlarda yevmiye karşılığında işçi olarak çalıştım. Ayrıca, Halk Eğitim Kursu'na giderek okuma yazma öğrendim. Emek verdim, bugünlere geldim. İnşallah bu okul kısa zamanda tamamlanıp çocuklarımızın hizmetine sunulur. Bu okuldan meslek öğrenecek, mezun olacak çocuklarımızın başarısı bizim en büyük mutluluğumuz olacaktır."

Vali Yılmaz Arslan da eğitimin önemini zamanında eğitim alamayanların daha iyi anladıklarına dikkat çekerek, eğitime vatandaş katkısı olduğunda, bir hayli duygulandığını ifade etti.

Arslan, ekonomik gücü, imkanı olanların bu alanlara biraz daha ilgi göstermesi gerektiğini dile getirerek, "Vatandaşın bu tür katkıları bu süreci hızlandırıyor. Devletimize ve bizlere oldukça moral veriyor" dedi.

Eğitim alanında yatırım yapmak isteyen hayırseverlere arsa ve teknik konularda gereken desteği verdiklerini de belirten Vali Arslan, hayırsever Fahri Kiraz'a teşekkür plaketi verdi.

Halk oyunları gösterilerinin gerçekleştiği törende, İl Müftü Yardımcısı Fahri Tüfekçioğlu'nun yaptırdığı duanın ardından okulun temeli atıldı. Tören alanındaki vatandaşlara pilav ayran ikram edildi.

Balıkesir-İzmir kara yolu kenarındaki adliye binasının yakınında bulunan 7 dönümlük arazi üzerine üç katlı olarak yapılması planlanan 18 derslikli okulun 1,5 milyon liraya mal olacağı kaydedildi.

AA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2012 Cuma 17:58:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?