7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

EKBB tasarruf atağına geçti

Balıkesir’in Edremit Körfezi Belediyeler Birliği (EKBB) tarafından işletilen Atık Su Arıtma Tesisi’nin tasarruf atağına geçtiği ve 5 milyon TL’lik elektrik borcunu da ödemeye başladığı açıklandı.

Edremit ilçesi ile Kadıköy, Zeytinli, Akçay ve Güre beldelerinin atık suyunu arıtan Edremit Körfezi Belediyeler Birliği’nde sabah saatlerinde basın toplantısı gerçekleştirildi. Geçtiğimiz aylarda göreve seçilen birlik başkanı ve Zeytinli Belediye Başkanı Hasan Aslan, EKBB’nin yeni müdür vekili Abdullah Kesici ile birlikte katıldığı basın toplantısında tesis hakkındaki önemli gelişmeleri anlattı. Göreve geldikleri bir buçuk aylık zaman içinde tesisin maddi tasarruf içinde olduğunu vurgulayan başkan Aslan, EKBB isminin de değiştirilmesi için girişimlerde bulunduklarını açıkladı.

Başkan Hasan Aslan, “Edremit Körfezi Belediyeler Birliği adı resmi gazetede Edremit Belediyeler Birliği olarak görünüyor ve bizler de isim değişikliği için girişimlerde bulunduk. Ayrıca, Güre ve Edremit Belediyelerinin birliğimizden ayrılma talepleri vardır. Yaptığımız incelemelerde, EKBB’nin bizden önceki müdür vekili İlknur Kesercioğlu’nun kendi başına aylık ortalama 5 bin 500 TL birlik kasasından gideri olduğunu tespit ettik. Bu rakam yıllık ortalama 85 bin TL’ye geliyor.Bir buçuk ayda birliğimizde kullanılan akaryakıt oranı yüzde 70 oranında azaldı. Bizden önce bu kadar yakıtın nereye harcandığı ise araştırma konusudur.

Milletvekillerimiz İsmail Özgün ve Ahmet Duran Bulut ile EKBB’nin 5 milyon TL’lik borcu ile ilgili Ankara’da görüşmelerimiz oldu. bu görüşmelerimiz olumlu sonuçlar verdi. Birliğimiz kasasında biriken paradan 101 bin TL elektrik borcu olarak ödeme yaptık ve borcun taksitlendirilmesi sağlandı. Tesisimizin bakım ve onarımı için ise, İl Turizm Müdürlüğü’ne 1 milyon TL’lik ödenek gelmiştir. Dileğimiz, Edremit’in de tesisimize dahil olmasıdır. Tabi ki, onlara da hak veriyoruz. çok sıkıntılı anlar yaşandı. Biz onlardan ayrılmak istemiyoruz. Sayın başkanımız Tuncay Kılıç ile de bir sorunumuz yoktur. Arıtma tesisimiz tam kapasite hizmet vermektedir. 2009 – 1014 dönemi içinde arıtma tesisimizde bir sorun olmayacaktır inşallah.

Çok ciddi tedbir, tasarruflar ve tahsilat artışımız mevcuttur. Hedefimiz, bu tesisin 2. etabı olan biyolojik sistemli arıtma tesisini de hizmete sokmaktır. Bunun için de çalışmalarımıza başladık. tesisimizin imar planlarında zaten biyolojik sistem için yerler hazırdır. Arıtma tesisimiz bünyesinde çalışan bir veterinerimiz olduğunu gördük ve tesise yük olmaması için onu bile Zeytinli Belediyesi bünyesine geçirdik. Artık bir kuruşun bile hesabını yapmaktayız. Tesisimizin kapıları her zaman halkımıza açıktır. İsteyen vatandaşlarımız gelip inceleyebilir. Halkımızın içi rahat olsun, EKBB Atık Su Arıtma Tesisi’nde hiçbir sıkıntı yaşanmamaktadır” diye konuştu.
Başkan Hasan Aslan, daha sonra basın mensuplarına tesisi gezdirdi ve çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 16:14:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?