3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

El işleri görücüye çıktı

Balıkesir'in Ayvalık Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından Altınova'da açılan çeşitli kurslar tamamlanırken, kursu bitirenlere sertifikaları verildi. 

2007-2008 Eğitim öğretim yılında kurs öğretmenleri yönetiminde açılan giyim, biçki dikiş, el nakışları Türk işi, ahşap boyama ve engelli vatandaşlara yönelik el sanatları kurslarının sergisi Altınova Atatürk Kültür Salonu'nda yapıldı. 16 Mayıs 2008 tarihinde sona eren, 86 kursiyerin kayıt yaptırdığı, 59 bedensel ve ortopedik engelli kursiyerlere yönelik açılan kurslarda 14 kursiyer belge aldı. Altınova Kültür Sanat Merkezi'nde ve diğer kurslarda açılan 12 bölüm kursta 4 okuma yazma, 4 bilgisayar, 2 İngilizce, 1 bağlama, 1 OKS hazırlık kursları ile 170 kursiyere hizmet verildiği, ancak airobik kursuna da devam edileceği belirtildi. 

Belediye Başkanı Mehmet Ali Akçal, "Yıllardır atıl durumda olan eski nahiye müdürlüğü binasını kaymakamlık yardımıyla belediyemize tahsisini yaparak Kütür Sanat Merkezi haline getirdik. Bu gün burada açılışını yaptığımız beş kursun öğretmenleri yönetiminde açılan kurslara devam eden bayanlarımız yaptıkları çalışmaları sonunda el işi göz nuru çalışmalarını sergilemişler, bu gün sertifika almaya hak kazanmışlardır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 16:47:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?