3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Elinizi çabuk tutun!

GÜNEY MARMARA KALKINMA AJANSI BALIKESİR'DE TOPLANDI

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Vali Yılmaz Arslan'ın başkanlığında Balıkesir'de toplandı. Toplantıda, Kalkınma Ajansının hazırladığı, "İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı" tanıtıldı.

Özmerkez'deki İl Genel Meclisi Salonu'nda düzenlenen toplantının açılışy konuşmasanı yapan GMKA Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, ajansın 2010 yılındaki faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Daha sonra söz alan Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, GMKA'nın hazırladığı iktisadi Kalkınma mali destek programı kapsamında desteklenecek projeler için toplam 12 milyon TL kaynak tahsis edildiğini açıkladı. Vali Arslan, söz konusu program kapsamında desteklenecek projeler için tahsis edilen toplam kaynak tutarının da 8 milyon TL'sinin kar amacı güden kuruluşların kullanımına ayrıldığını söyledi.

 

VALİ'DEN, "ELİNİZİ ÇABUK TUTUN" UYARISI

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, GMKA'daki projeler için ayrılan paranın değerinin iyi bilinmesi gerektiğini belirtti. Böyle bir parayı bir getirmenin zor olduğunu söyleyen Yılmaz Arslan, "Parayı getirmek bir sorun, parayı kullandırmamak ayrı bir sorundur. Elinizi çabuk tutun, parayı kullandıramamak gibi bir mahçubiyet yaşamayalım. Bu kaynaktan faydalanmak için gayret gösterelim. Balıkesir'de bir sürü Avrupa Birliği projesi yapan insanlar var. Kendinize ve kurumunuza ait ne kadar proje olduğunu gösterin. Bu ödenekler proje yapanlara en kısa sürede kullandırılacaktır. Kalkınma ajansı kısa sürede bizi uçuracak gibi gereksiz düşüncelere girmeye gerek yok. Her işe gerektiği kadar değer verelim. Bu proje başlangıç aşamasında önemli bir adımdır" dedi.

Vali Arslan'ın konuşmasından sonra İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı hakkında sunum yapan uzmanlar, proje hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Kar amacı güden kuruluşlara yönelik olan bu mali destek programındaki amacın, tarım ve turizm sektörlerinde bölgenin rekabet gücünün yükseltilmesi, sanayi ve ticaret işletmelerinin kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi ile AR-GE ve yenilikçilik kapasitesinin artırılmasının hedeflediği bildirildi. Uzmanlar, kar amacı güden kuruluşlara verilecek tutarların asgari 25 bin, azami 375 bin TL. olduğunu söylediler. Toplantı sonunda vatandaşlar tarafından soru cevap bölümüne geçildi. GMKA toplantısına Vali Yılmaz Arslan, Belediye Başkanı İsmail Ok, BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, genel sekreter Mustafa Gündoğan, İGM Başkanı Mehmet Akif Okur, BSO Başkanı Ahmet Kula ve çok sayıda kurum ve kuruluş temsilcisi katıldı.

GÜNEY MARMARA KALKINMA AJANSI BALIKESİR'DE TOPLANDI
GÜNEY MARMARA KALKINMA AJANSI BALIKESİR'DE TOPLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2011 Çarşamba 17:31:03
Güncelleme :6 Ocak 2011 Perşembe 00:46:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?