3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Emekli işçinin büyük buluşu

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde emekli işçi Hasan Talay, elektrikli köklendirme masası yaparak daha kısa zamanda yetişen süs bitkileri üretmeye başladı. 

Kurduğu 3 serada dış mekan süs bitkileri üreten emekli işçi Hasan Talay, kendi elleriyle yaptığı köklendirme masası ile kısa zamanda çok sayıda fidan üretmeyi başardı. Balıkesir Seka Kağıt Fabrikası'ndan emekli olan 49 yaşındaki Hasan Talay, "Köklendirme masası 3 metre boyunda. Elektrikle bitkileri ısıtıp kısa sürede köklenmelerini sağlıyor. Fidan üretimini çabuklaştırıyor. 3 ayda köklenecek fidan 1 ayda kökleniyor. Bu da seri üretimin yanında zaman kazandırıyor" dedi. 

Seralarında ve açık alanlarda ürettiği 50 çeşit dış mekan süs bitkisi ile çevreye büyük katkı sağlayan Hasan Talay, cadde ve sokaklarda yetiştirdiği bitkileri görmenin kendini sevindirdiğini söyledi. 

5 yıldan bu yana fidan ürettiğini belirten Talay, "Emekli olduktan sonra satın aldığım 2 dekarlık alanda dış mekan süs bitkileri üretmeye başladım. Şu anda 50 çeşit süs bitkisi üretiyorum. Ürettiğimiz bitkileri Balıkesir caddelerinde ve evlerin bahçelerinde görmek beni sevindiriyor. Elektrik teknisyeni olan kardeşim Hüseyin Talay'ın da yardımı ile yaptığım köklendirme masası sayesinde köklendirmeleri daha kolay yapar hale geldim. Bu işi severek yapıyorum. Çevreye verdiğim katkı için mutluyum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 13:01:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?