3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Emekli personele 'yeşil' veda

Türk Telekom, kurumdan emekliye ayrılan her bir personeli için TEMA Vakfı'na ağaç diktiriyor. TEMA ile yapılan işbirliğine göre emekli personelin adına tahsis edilen ağaçlar Türkiye'deki çölleşme riski taşıyan bölgelere dikildi. 

Bu yıl, Türk Telekom Balıkesir İl Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 2'si bayan toplam 79 personel emekli oldu. Genel müdürlük, emekliye ayrılan personeliyle ilgili bir ilke imza attı. TEMA Vakfı ile bir işbirliği yapan Türk Telekom Genel Müdürlüğü, kurumdan emekliye ayrılan her personeli için bir ağaç diktirme kararı aldı. Bunun Balıkesir'deki ilk uygulaması emekli olan 79 kişi için yapıldı. Balıkesir İl Telekom Müdürlüğü, emekliye ayrılan personeline veda için bir gece düzenledi. Balıkesir Köftecisi'nin yeşile bezenmiş çimle kaplı açık restoran bölümünde düzenlenen gecede konuşan İl Telekom Müdürü Şükrü Şık, kurumdan ayrılan çalışma arkadaşlarına yeni hayatlarında başarı diledi. Şükrü Şık, "Bugün buralara kadar geldiysek, bu makamlarda oturabiliyorsak aramızda bulunan veya bulunmayan tüm emeklilerimiz ve bugüne kadar Türk Telekom'a hizmet etmiş olan her kademedeki personelimizin büyük özverisi ve gayreti sayesinde olduğunu unutmamalıyız. Telekomun bu seviyeye gelmesinde her çalışanın çok büyük katkısı var. Özellikle son bir buçuk yıldır her geçen gün artan bir tempo ile çalışıyoruz. Bizden sonra göreve gelecek olan yeni nesil arkadaşların bizden alacakları bayrağı daha ileriye götüreceklerine inanıyorum. Emeklilerimize verdikleri hizmetleri için teşekkür ediyor, yeni hayatlarında başarı diliyorum" dedi. 

Gece için özel hazırlanan Telekom amblemli dev pastayı İl Telekom Müdürü Şükrü Şık, tüm emeklileri temsilen bir emekli ile birlikte kesti. Şık, ilk dilimi de emekli personeline kendi eliyle yedirirdi. Türk Telekom Genel Müdürü Dr. Paul Doany mesajıyla katıldığı gecede, emekliye ayrılan personele yıllarca büyük özveriyle çalışmalarından dolayı teşekkür etti, başarı diledi. Konuşmaların ardından plaket ve hediyelerin verilmesine geçildi. Türk Telekom çalışanlarına manevi değeri olan hediyeler verildi. Her bir emekli için TEMA Vakfı ile işbirliği yapılarak çölleşme riski taşıyan bölgelerde ağaç diktirildiği ve bunun emekli personelin isimlerine özel olarak hazırlanan bir sertifika ile elle tutulur hale getirildiği bildirildi. Ayrıca, Türk Telekom'un hizmetlerini simgesel olarak en iyi ifade eden kristal camdan hazırlanmış üzeri saatli eski tip telefon makinesi şeklindeki biblolar da emekli personele kurumun anısı olarak hediye edildi. İl Telekom Müdürü Şükrü Şık, "Bu ilk defa oluyor, TEMA Vakfı ile beraber her emeklimiz adına bir tane ğaç dikiliyor. Böylece ülkemizin çok büyük ihtiyacı olan orman ve doğal olarak su ihtiyacımız açısından da çok güzel, önemli bir katkı sağlanmış oluyor. Genel müdürlüğümüzün hazırladığı nostaljik hatıralar ile personelimize güzel bir hatıra sunuyoruz. İnsan emekli olunca böyle birşey bekliyor. İlk defa böyle bir gece düzenliyoruz. İnşallah bundan sonra da bu tür faaliyetlerimiz daha sık şekilde devam edecek" dedi. 

Gecenin sonunda emekli teşekkür belgeleriyle nostaljik hatıralarını alan 1'i bayan 34 emekli personel, İl Telekom Müdürü Şükrü Şık ile toplu halde hatıra fotoğrafı çekildi. Balıkesir İl Telekom Müdürlüğü'nden 2008 yılında Ağustos ayı itibariyle 2'si bayan toplam 79 personelin emekliye ayrıldığı bildirildi. Telekomun, "Emekliler Gecesi" canlı müzik eşliğinde geç saatlere kadar devam etti.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 16:23:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?