6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

EMİT Fuarı için Edremit'te güçbirliği

Balıkesir'in Edremit İlçesi Ticaret Odası (ETO), tarihinde ilk defa uluslararası bir fuara katılmak için belediyeleri biraraya getirdi.
 
Her yıl düzenlenen fuarlara katılan Edremit, Akçay, Güre, Zeytinli ve Altınoluk belediyelerinin ekonomik yükünü azaltmak yönünde tanıtım çalışmaları için ETO öncülüğünde ortak katılım kararı alındı. ETO Başkanı Erol Ürer, beraberinde turizm komisyonu üyeleri Adem Kuşçuoğlu, Vecdi Güreli, Edremit Belediye Başkanı Yunus Bozbey, Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, Güre Belediye Başkanı Kamil Saka, Zeytinli Belediye Başkanı Şadan Aytaç ve Altınoluk Belediye Başkanı İsmail Aynur'u makamlarında ayrı ayrı ziyaret etti. ETO ile beraberindeki turizm komisyonu üyeleri, yaptıkları ziyaretlerde EMİT Fuarı için ortak katılım projelerine destek istedi. Tüm belediye başkanlarından olumlu cevap alan ETO yetkilileri, hemen kolları sıvadı ve 50 metrekarelik büyük bir stand kiraladı.
 
ETO Başkanı Erol Ürer, "Böyle bir girişim çok olumlu sonuç verdi. Bazı başkanlarımızın, bu ortak katılım için olumlu yaklaşmayacağını düşünüyorduk. Gördük ki fikrimizi çok sıcak ve yerinde bir karar olarak değerlendirdiler. Bu sevindirici durum karşısında hemen çalışmalarımızı başlattık. Öncelikle Uluslararası EMİT Fuarı'nın en güzel yerinden 50 metrekarelik bir stand kiraladık. Edremit'i tanıtmak için gerekli hazırlıklara başladık. Eski Edremit evlerinden ve bindallı el sanatlarından tarihimizi, kültürümüzü turizm çalışmalarımıza katkı sağlayacak şekilde tanıtmak istiyoruz. Bölgemizde turizm sektörü en fazla 3 ay gibi kısa bir dönem sürmektedir. Bu süreyi uzatmanın yollarını aramalıyız. Denizimizin yanı sıra Kazdağları'nı Milli Parkı'nı ve kaplıca turizmini canlandırmalıyız. Bu amaçla ortak katılım projemize destek veren bütün belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Birlikten güç doğacaktır" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2006 Pazar 17:56:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?