5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Emniyet teşkilatına taze kan

EMNİYET TEŞKİLATINA TAZE KAN

Balıkesir Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) 8. dönem mezunlarını verdi. Balıkesir'deki okullarını başarıyla bitiren 480 öğrenci yemin edip diploma alarak emniyet teşkilatına katılmanın gururunu yaşadılar.

Okul müdürü Dr. İbrahim Şenöz'ün açılış konuşmasını yaptığı törende tüm mezunlar adına kürsüye gelen dönem birincisi Mustafa Can, iki yıl boyunca meslek hayatlarında büyük kolaylıklar sağlayacak bilgileri aldıklarını, bundan dolayı büyük mutluluk ve gurur yaşadıklarını söyledi. Can, "Sekizinci dönem mezunları olarak Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalarak laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olarak ülkemizin birlik ve beraberliğinin sağlanması, kanunların uygulanması için var gücümüzle çalışacağımıza söz veriyoruz" dedi.

PMYO'ndaki diploma töreninde konuşan Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, yeni mezunları ve ailelerini kutladı. Vatandaşın huzur ve güven içinde yaşaması için gerekli olan güvenlik hizmetlerinin devletin en temel görevi olduğunu hatırlatan Vali Arslan, emniyet teşkilatının bu huzur ve güvenliğin sağlanması için 24 saat görevde olduğunu, teşkilat mensuplarının görevlerini fedakarca yerine getirdiklerini, Türk Polis Teşkilatı'nın disiplini ve çalışkanlığı ile milletin göz bebeği olduğunu söyledi. Emniyet teşkilatında iyi eğitilmiş insan gücünün büyük önem taşıdığını kaydeden Vali Yılmaz Arslan, "İçişleri Bakanlığı Türk Polis Teşkilatının güçlendirilmesi, her zaman ve her zeminde görevini en iyi şekilde yapabilmesi için polisin eğitimine ve eğitimde sürekliliğe büyük önem vermektedir. Bu kapsamda son yıllarda polis meslek yüksekokullarının sayısı artırılmış, ayrıca 4 yıllık fakülte mezunlarının 6 aylık eğitimden sonra polis memuru olarak teşkilata katılmasını sağlayan yasal düzenlemeler yapılmış, Polis Mesleki Eğitim Merkezleri açılmıştır. Polis okullarının polis meslek yüksek okullarına dönüştürülmesi ve üniversite mezunlarının polis meslek eğitim merkezlerine alınması ile üniversite mezunu polis memurlarımızın oranı yüzde 80'leri aşmıştır. Bir yandan Polis Teşkilatımızda üniversite mezunu sayısı artırılırken diğer taraftan hizmet içi eğitimlerle polisin sürekli bir eğitim ortamı içerisinde olmasına da büyük önem verilmektedir. Tüm bu çabalar sonucu Polis Teşkilatımız, gelişmiş ülkelerin polis teşkilatları içerisinde kendisine saygın bir yer edinmiştir. Kuşkusuz ki mevcut durumumuzu yeterli göremeyiz. Gelişmenin, ilerlemenin, halka daha iyi hizmet sunmanın çıtasını sürekli yükseltmemiz gerekir. Tüm bu çabalar beraberinde üstün başarıları da getirmektedir. İyi eğitilmiş Türk polisinin terörden uyuşturucuya, sokak suçlarından organize suçlara, trafikten insan ticaretine kadar hemen her alanda elde ettiği üstün başarılar kesinlikle tesadüf değildir. Polisimiz bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkenin her köşesinde haksızlığa, usulsüzlüğe, kanunsuzluğa, çetelere, mafyalara, trafik terörüne, yolsuzluk yapanlara, hırsızlık yapanlara, masum halkımızı her ne sebeple olursa olsun incitenlere, kanını emmek isteyenlere asla fırsat vermeyecektir. Halkımızdan beklentimiz güvenlik birimlerine her türlü desteği sağlamalarıdır. Bu arada halka güvenlik hizmeti sunmakla yükümlü olan kamu görevlilerinin içinden yanlış yapan, hukuku çiğneyen, halkı inciten her kim olursa olsun mevcut yasal sistem içinde gereği yapılacak, kötü niyetli kişilerin fedakarca hizmet sunan kurumlarını ve arkadaşlarını sabote etmelerine asla izin verilmeyecektir" dedi.

Mezun polislere, "Genç arkadaşlarım" diye hitap eden Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, kamu hizmetindeki temel amacın halkın ihtiyaçlarının hukuk çerçevesinde karşılanması olduğunu hatırlattı. Arslan, "Sizlerin eğitiminde mesleki bilgi ve davranışlar kazanmanızın yanında özgür düşünebilme, iyi muhakeme yapabilme, süratli ve sağlıklı karar verebilme yeteneğine sahip, değişen toplum ºartlarına ayak uydurabilen bireyler olarak yetişmeniz amaçlanmıştır. Kamu hizmetinde temel amaç halkın ihtiyaçlarının zamanında, uygun şartlarda, hukuk çerçevesinde karşılanmasıdır. İnsan odaklı yönetim ve hizmet sunma anlayışını kamusal alana hakim kılmak durumundayız. Kamu görevlisi, hizmet sunduğu vatandaşların üzerinde bir konuma, hakimiyete sahip değildir. Bu ilkeler önemle üzerinde durduğumuz ve asla taviz vermeyeceğimiz konulardır. Atatürk ilke ve inkılaplarına, cumhuriyetin temel niteliklerine bağlı, insan haklarına saygılı, demokratik, özgürlükçü, yeni fikirlere açık, toplumsal değerlere saygılı, kişisel sorumluluk duygusuna sahip, mesleki etik değerlere bağlı, mesleki terbiye ve disiplin anlayışını ve birlikte iş görme alışkanlığını kazanmış, bilgi çağının polisleri olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin ve demokratik kazanımlarımızın emanetçisi olduğunuzu hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayınız. Görev yapacağınız yerlerde, insan hak ve özgürlüklerine sonuna kadar sahip çıkan, hukuksuzluğa göz yummayan, vatandaşın devletine olan güven bağını koruyan ve güçlendiren, insan odaklı hizmet anlayışını benimseyen ülkemizin gözbebeği polisler olacaksınız. Görevlerinizde keyfilikten uzak, her iş ve eyleminizde hukuka bağlı ve vatandaş memnuniyetini ön planda tutarak demokratik hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde çalışmanızı istiyorum. Bunları yaptığınızda hem hukuk ve demokrasimizi koruyacak, hem de aziz milletimizin güçlü desteğini ve güvenini kazanacaksınız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 8. Dönem birincisi Mustafa Can Yaş Kütüğüne onurluk çaktı. Dereceye giren mezunlara vali, belediye başkanı ve diğer protokol üyeleri tarafından diploma ve hediyelerinin verildiği tören öğrencilerin çeşitli gösterileri ve tören geçişi ile sona erdi. Tören geçişini tamamlayan öğrenciler şapkalarını havaya fırlatıp kendilerini bekleyen aileleriyle sarılarak mezuniyet sevinci yaşadılar. Mezuniyet törenine Vali Yılmaz Arslan, Belediye Başkanı İsmail Ok, BAÜ Rektörü Prof. Dr. Şerif Saylan, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gökçınar, İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, PMYO Müdürü İbrahim Şenöz ile çok sayıda davetli ve yüzlerce aile katıldı.

EMNİYET TEŞKİLATINA TAZE KAN
EMNİYET TEŞKİLATINA TAZE KAN
EMNİYET TEŞKİLATINA TAZE KAN
EMNİYET TEŞKİLATINA TAZE KAN
EMNİYET TEŞKİLATINA TAZE KAN
İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2010 Cumartesi 19:27:03
Güncelleme :3 Temmuz 2010 Cumartesi 23:00:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?