3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Emniyet yılbaşı önlemlerini aldı

Bandırma Emniyet Müdürü Uğur Gül, vatandaşların yılbaşını güven ve huzur içinde geçirmeleri için emniyet olarak ek tedbirler aldıklarını açıkladı.

Makamında düzenlediği basın toplantısında Bandırma Emniyet Müdürlüğü tarafından yılbaşı gecesi için alınan tedbirleri açıklayan Müdür Uğur Gül, yılbaşı gecesi görev yapacak polis sayısının arttırılacağını belirtti.

Emniyet Müdürlüğü olarak akşam saatlerinden sabahın ilk ışıklarına kadar çok sayıda polisl görev yapacaklarını ifade eden Gül, "Umuma açık yerler, içkili eğlence merkezleri Bandırma Belediyesi'nden aldıkları izinle yılbaşı gecesi saat 03.00'e kadar açık kalacaklar. Asayiş ekiplerimizde kendi sorumluluk alanlarında görev ve uygulama yapacaklar. Halkın yoğun olarak bulunabileceği Cumhuriyet Meydanı gibi merkezlerde de polislerimiz ek önlemler alacak. Vatandaşlarımızın eğlencesini, huzurunu kaçırmadan uygulamalarımız sürecek. Yılbaşı akşamında yollarda kar ve buzlanma gibi olaylara karşı da tebdilerimizi aldık. Yılbaşı gecesi normal görevde olan polislerimizin yanısıra ek kuvvetlerde görev yapacak, daha fazla sayıda polisimiz çalışacaktır. Vatandaşın güveni ve huzuru için her zaman olduğu gibi yılbaşı gecesinde de görevimizin başında olacağız" dedi.

Yılbaşı akşamı için alkollü sürücülere karşı ek önlemler alacaklarını da hatırlatan Müdür Uğur Gül, "Alkollü sürücülerle ilgili olarak trafik ekiplerimiz ilçenin değişik noktalarında gece boyunca alkol uygulaması yapacaklar. Alkol alan vatandaşlar alkollü şekilde direksiyon başına geçmesinler, evlerine ticari taksilerle dönsünler. Zaten 1 Ocak'a girdiğimiz andan itibaren kesilecek trafik cezaları da zamlı olarak uygulanacak. Vatandaşlarımızdan polise yardım isteği gelmesi halinde aşırı alkollü olan vatandaşlara da gerekli yardımı yapacağız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 18:21:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?