5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

EMYO’da mezuniyet sevinci

EMYO’DA MEZUNİYET SEVİNCİ

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Edremit Meslek Yüksek Okulu (EMYO), 2009 – 2010 eğitim – öğretim yılı 15. dönem mezunlarını verdi. Mezuniyet töreni coşkuyla gerçekleşti.

BAÜ bünyesinde eğitim veren EMYO, geçtiğimiz gün Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törenle 15. dönem mezunlarını verdi. Edremit Körfezi’ndeki Meslek Yüksek Okulları’nın kurulmasında önemli katkılar sağlayan 19. Dönem Balıkesir Milletvekili Melih Paboşçuoğlu’nun da rahmet ve minnetle anıldığı mezuniyet töreninde 183 öğrenci mezun oldu. Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sakin Vural Varlı’nın ev sahipliği yaptığı programa Edremit Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç, Cumhuriyet Başsavcsı Kemal Mecit, BAÜ Rektör vekili Prof. Dr. Fazlı Çoban, okul müdürleri, eğitimciler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan tören, okul birincisi Mehmet Topal’ın konuşmaları ile devam etti. Daha sonra kürsüye gelen okul müdürü Yrd. Doç. Dr. Sakin Vural Varlı, öğrenciler ile aynı heyecan ve mutluluğu yaşadığını ifade ederek, “Meslek Yüksek Okulumuz, Makine, Bilgisayar Programcılığı, Elektrikli Cihaz Teknolojisi, Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi ve Mekatronik olmak üzere 5 programda kayıtlı 813 öğrenciyle eğitim vermektedir” diye konuştu.

 

EMYO’NUN YETKİLİLER VE HALKTAN İSTEKLERİ VAR

Konuşmalarına, EMYO’nun ve Edremit Körfezi’ndeki meslek yüksek okullarının önemli ihtiyacı olan modern uygulama atölyelerine değinen Yrd. Doç. Dr. Sakin Vural Varlı, yetkililere ve Edremit halkına seslenerek, “Yüksek okulumuzda 5 öğretim üyesi, 13 öğretim görevlisi, 2 okutman, 1 uzman görev yapmaktadır. Sahip olduğumuz yeni modern binamız, bizi aynı alanda eğitim veren diğer teknik programlar arasında ön plana çıkartmayı sağlayacak donanımlarla güçlendirmektedir. Çağa ayak uydurmak için eğitim binamız yanında her programı kapsayacak şekilde en az bin 200 metrekarelik tam donanımlı modern uygulama atölyelerine ihtiyacımız vardır. Bana göre bu teknolojiye sadece Edremit Meslek Yüksek Okulu’nun değil, bütün Edremit Körfezi’nin ihtiyacı vardır. Biz eğitim kadrolarımızla ve bireysel alt yapımızla bu açığı da kapatmak istiyoruz. Bu konuda, başta sayın Kaymakamımız, Belediye Başkanımız, sayın Rektörümüz ve en önemlisi Edremit halkına çağrıda bulunmak istiyorum. Gelin Edremit Meslek Yüksek Okulu Uygulama Atölye ve Laboratuarlarımızı yapalım. Meslek Yüksek Okullarına verilecek her türlü olanak ve yapılacak tüm yatırımların ara eleman olarak mezun olan tüm öğrencilerimizin, ülkemizin kalkınmasındaki en önemli unsurlar olmalarını sağlayacaktır” dedi.

 

MEZUN OLAN BAŞARILI ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Okul Müdür Sakin Vural Varlı’nın konuşmaları dikkatle dinlenirken, daha sonra konuşan Edremit Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç ise, eğitime daha fala önem verilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Geleceğimiz, bu eğitim kurumlarından mezun olan çalışkan, dürüst, başarılı ve gelişimci gençlerimizin ellerlindedir. Ülkemizde eğitim alanında önemli adımlar atılmaktadır ve ben görüyorum ki, bunlar da yeterli değildir. Eğitime daha fazla öncelik sağlamamız, eğitim alanlara daha fazla yardımcı olmamız gerekmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, Edremit meslek Yüksek Okulu’ndan mezun olan tüm öğrencilerimizi kutluyor, elleri öpülesi tüm eğitimcilerimize de sabır, kolaylıklar ve başarılar diliyorum” diye konuştu.

BAÜ Rektör vekili Prof. Dr. Fazlı Çoban’ın konuşmasının ardından yüksek okul sıralamasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Daha sonra kendi programlarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi ve ödül töreni, başarılı öğrencilere ödül verilmesiyle birlikte son buldu.

Ödül törenin ardından, öğrencilerin sabırsızlıkla bekledikleri tep atma töreni yapıldı. Mezun olan tüm öğrenciler, büyük bir sevinç içinde keplerini havaya fırlattı ve gönüllerince eğlenerek, arkadaşları ve hocalarıyla vedalaştı.

EMYO’DA MEZUNİYET SEVİNCİ
EMYO’DA MEZUNİYET SEVİNCİ
EMYO’DA MEZUNİYET SEVİNCİ
EMYO’DA MEZUNİYET SEVİNCİ
EMYO’DA MEZUNİYET SEVİNCİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2010 Pazartesi 11:14:04
Güncelleme :21 Haziran 2010 Pazartesi 11:23:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?