6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

'En başarılı Belediye Başkanı' belli oldu

Edremit'e bağlı Akçay Belde Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, 2005 yılının en başarılı belediye başkanı seçildi. Başkan İnceoğlu, bu başarısıyla Akçay'a bir ilköğretim okulu kazandıracak. 

Merkezi Ankara'da bulunan Mahalli İdareler Hizmet Derneği tarafından, "Oylar Eğitime" kampanyası kapsamında, 20 Mart 2006 ve 15 Haziran 2006 tarihleri arasında düzenlenen 'Türkiye'nin En Başarılı Belediye Başkanı' seçimi sonuçları açıklandı. 

Türkiye'nin en başarılı 70 belediye başkanı, kurul ve noter huzurunda belirlenerek tasnif çalışmaları tamamlandı. "Bir mesaj yolla. Beğendiğin belediye başkanını 2005 yılının belediye başkanı seç, yapılacak ilköğretim okulunda bir tuğlan olsun" sloganıyla, Turkcell kısa mesaj sistemi ve dernek banka hesabına para bağışı yoluyla gerçekleştirilen yarışmada, Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, aldığı 29 bin 50 oyla diğer başkanlarını geride bırakarak ipi göğüsledi. 

Turkcell hattından gönderilen SMS mesaj oyları ve yapılan bağışlara isabet eden oylar toplamının belde nüfusuna bölünmesiyle elde edilen sonuçların tasnifinde, Balıkesir-Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, en yakın rakibi olan Antalya-Kemer ve Antalya-Tekirova belediye başkanlarını geride bıraktı. Akçaylılar'ın geniş katılımı ve yoğun desteğiyle bu sonuca ulaşan İnceoğlu, bu başarısıyla Akçay'a bir ilköğretim okulu kazandıracak. 

Mahalli İdarelere Hizmet Derneği'nden edinilen bilgiye göre, 5 Temmuz 2006 tarihinde kesin sonuçların açıklanmasının ardından Ankara'da dernek yöneticileri, diğer başarılı belediye başkanları ve bazı bakanların katılımıyla bir ödül töreni düzenleneceği bildirildi. Bu törende, dereceye giren diğer belediye başkanlarıyla birlikte Başkan İnceoğlu'na da birincilik ödülü verilecek. 

Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne bağlıyken, yeni kurulan Akçay Beldesi'nin ilk belediye başkanı olan, göreve seçilmesinin üstünden yaklaşık 2 yıl geçmesine rağmen kısa sürede birçok başarılı hizmetlere imza atarak Akçay'ın çehresini değiştiren Başkan İnceoğlu'nun bu sürpriz başarısının, beldede büyük bir sevince sebep olduğu öğrenildi.
.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2006 Pazar 18:34:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?