3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

En 'sıcak' Triathlon Şampiyonası!

Türkiye Triathlon Şampiyonası, 120 sporcunun katılımıyla Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Zeytinli Altınkum Plajı'nda gerçekleştirildi.

Sıcak havaya rağmen performanslarıyla göz dolduran sporculardan bazıları baygınlık geçirdi.

Sabah saat 10.00'da başlayan şampiyonaya Türkiye genelinden gelen 120 sporcu katıldı.

Yıldız Erkekler ve Yıldız Bayanlar kategorilerinin yarışlarıyla başlayan müsabakalar, genç erkekler, genç bayanlar, büyük erkekler, büyük bayanlar ve masterler kategorileriyle hareketlendi.

Aşırı sıcağı rağmen ter döken triatlerler, 750 metre yüzerken, 5 kilometre koşup, 20 kilometre de bisiklet kullandı. Yarışların başlamasıyla birlikte küçük aksaklıklar yaşanırken, bazı sporcuların aileleri de tedirgin oldu.

Sıcak havaya dayanamayan bir bayan sporcu, koşarken bayıldı ve sağlık ekibinin doktorsuz müdahalesi dikkat çekti. Görevli doktor ise triathlon alanına program başladıktan sonra geldi.

Yarışları Türkiye Triathlon Federasyonu Başkanı Halil Kılıçoğlu ve Gençlik ve Spor Genel Müdür Vekili Mehmet Ali Babacan da izledi. Yıldız erkeklerde birinci Batuhan Yumaklı, ikinci Ali Tahsin Sarıbudak, üçüncü Hüseyin Bal, yıldız bayanlarda birinci İlkay Polat, ikinci Ümran Arslan, üçüncü Aylin Arslan, genç bayanlarda birinci Zekeriye Yücetürk, ikinci Fatih Arzak, üçüncü Doğucan Bilgetürk, genç bayanlarda Ceren Orhanlı, ikinci Çiğdem Gülgeç, üçüncü Aysu Işık, büyük erkeklerde birinci Mert Onaran, ikinci Zülfü karabulut, üçüncü Bahadır Tama, büyük bayanlarda birinci Bahar Tama, ikinci Doğa Çapanoğlu, üçüncü Berrak Mutlu ve masterlerda birinci Cemal Şevket, ikinci Halil Cura, üçüncü Fikret Akay oldu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2008 Pazar 17:07:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erdi erkut IP: 88.243.247.xxx Tarih : 22.07.2008 13:48:17

aslında gelibolu gençlik ve spor kulübü halil hoca sayesinde ii bir konuma gelmiştir hocamıs halil tunaya teşekkürler