7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

En temiz okul seçilme gururu

Balıkesir’in Edremit Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen ‘En Temiz İlköğretim Okulu’ kampanyası bu yıl da gerçekleştirildi ve ilçenin en temiz okulu seçilen Şehit Öğretmenler İlköğretim Okulu’nda tören düzenlendi.

Edremit Belediyesi tarafından başlatılarak, bu yıl 5.’si gerçekleştirilen geleneksel ‘En Temiz İlköğretim Okulu’ kampanyasında sonu gelindi. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Soylu, Edremit Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ziya Ateş ve belediye Zabıta Memurluğu’ndan oluşan inceleme komisyonu, geçtiğimiz günlerde işe koyuldu ve ilçedeki tüm ilköğretim okullarına ani denetimler yaptı.
Yapılan denetimlerde, inceleme komisyonu üyeleri, okulların iç ve dış cephelerini, bahçelerini, sınıflarını ve tuvaletlerini detaylı biçimde inceledi. Yanlarındaki puan cetvellerine okulların temizlik durumları hakkında ayrı ayrı notlar veren komisyon üyeleri, akşam saatlerinde bitirdikleri denetim sonrasında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binasına giderek değerlendirme yaptı.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda ilçenin en temiz okulunun Şehit Öğretmenler İlköğretim Okulu olduğu ortaya çıktı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de destek verdiği kampanyanın bölgedeki bir çok ilçeye örnek olduğu bilinirken, öğlen saatlerinde okul bahçesinde düzenlenen tören ile en temiz okul seçilen okula Belediye Başkanı Tuncay Kılıç tarafından bilgisayar hediye edildi. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı ve öğrenciler çevre temizliğini anlatan şiirler okudu. Okul müdürü Yusuf Koç, davetlilere hitaben günün anlam ve önemini belirten bir teşekkür konuşması yaptı. Koç, “çevre koruma bir eğitim işidir. Eğitim ise küçük yaşta çocukluktan başlar” dedi.

BAŞKAN KILIÇ SÖZÜNÜ TUTTU VE BİLGİSAYARI TESLİM ETTİ
Daha sonra, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu halk oyunları ekibi Bursa yöresine ait şarkılarla folklor gösteresi sundu. Gösteriler, davetliler tarafından beğeniyle izlendi ve büyük alkış aldı. En Temiz Okul Kampanyası kapsamında en temiz okul seçilen Şehit Öğretmenler İlköğretim Okulu Müdürü Yusuf Koç’a belgesini Belediye Başkanı Tuncay Kılıç verdi.

Kılıç, söz verdiği bilgisayarı da okul müdürüne teslim etti. Kaymakam Şefik Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Kemal Mecit, İlçe Emniyet Müdürü Cumali Topaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, şube müdürü Ali Soylu, okul müdürleri, veliler ve öğrencilerin katıldığı törende denetimden geçen tüm ilköğretim okulu müdürlerine de teşekkür belgesi verildi.

Törende son olarak, özel hazırlanan İlçenin En Temiz Okulu Bayrağı göndere çekildi. Beyaz renkli bayrak, öğrenciler tarafından, okul bahçesindeki Atatürk büstü yanında bulunan bayrak direğine çekildi. Bir yıl boyunca ilçenin en temiz okulu olarak gönderde kalacak olan beyaz bayrak, davetliler tarafından alkışlandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 15:39:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
eda danacı IP: 88.252.5.xxx Tarih : 21.10.2009 20:52:43

BAZI SORULARIMIZIN CEVAPLARINI BULAMIYORUZ DAHA AÇIKLAYICI YAZAR MISINIZ?MESELA OKULLA İLGİLİ DAHA AÇIKLAYICI BİZLERİ AYDINLATICI ŞEYLER YAZARSANIZ SEVİNİRİZ SAYGILAR MEHMET AKİF ERSOY ESKİ ÖĞRENCİLERİ KOLAY GELSİN...