7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

En temiz okula bilgisayar hediye

Balıkesir’in Edremit Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen ‘En Temiz İlköğretim Okulu’ kampanyası kapsamında oluşturulan inceleme heyeti, tüm ilköğretim okullarına giderek ilçenin en temiz okulunu seçti.

Edremit Belediyesi tarafından başlatılarak, bu yıl 5.’si gerçekleştirilen geleneksel ‘En Temiz İlköğretim Okulu’ kampanyasında inceleme heyecanı yaşandı. İlçe Milli Eğitim Şube müdürü Ali Soylu, Edremit belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ziya Ateş ve belediye Zabıta Memurluğu’ndan oluşan inceleme komisyonu, sabah saatlerinden itibaren işe koyuldu ve ilçedeki tüm ilköğretim okullarına ani denetimler yaptı.

Yapılan denetimlerde, inceleme komisyonu üyeleri, okulların iç ve dış cephelerini, bahçelerini, sınıflarını ve tuvaletlerini detaylı biçimde inceledi. Yanlarındaki puan cetvellerine okulların temizlik durumları hakkında ayrı ayrı notlar veren komisyon üyeleri, akşam saatlerinde bitirdikleri denetim sonrasında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binasına giderek değerlendirme yaptı. Komisyon, ilerleyen günlerde birinci seçilen okulun adını açıklayacaklarını ve okula ‘Beyaz Bayrak’ olarak ta adlandırılan ‘En Temiz İlköğretim Okulu’ bayrağı asılacağını bildirdi.

EN TEMİZ OKULUN HEDİYESİ BİLGİSAYAR OLACAK
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de destek verdiği kampanyanın bölgedeki bir çok ilçeye örnek olduğu bilinirken, 14 Mayıs 2009 günü düzenlenecek tören ile en temiz okul seçilen okula bilgisayar hediye edileceği açıklandı. İlçe Milli Eğitim müdürü Ali Soylu, en temiz okulun bahçesinde gerçekleştirilecek olan ödül töreninde, incelemeden geçen tüm okullara teşekkür belgesi verileceğini söyledi.

Soylu, “Belediyemizin başlatarak organize ettiği ve kurumumuzun da destek verdiği kampanya sayesinde ilköğretim okullarındaki öğrencilerimiz, temizlik konusunda bilinçlenerek, topluma yararlı insan olarak yetişmelerine katkı sağlanıyor. Geçtiğimiz yılın en temiz ilköğretim okulu olarak 75. Yıl İlköğretim Okulu seçilmişti ve Beyaz Bayrağını gururla göndere çekmişti. Okullarımızın temizliği gerçekten imrenilecek düzeydedir. Tüm okullarımızda görevli idareci personellerimize, eğitimcilerimize ve öğrencilerimize teşekkürlerimizi sunarız” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 19:08:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?