3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Engelliler otobüse Balkart'la binecek

Balıkesir Belediye Meclisi, yüzde 40 soranında özürlü olan vatandaşların şehir içinde toplu taşıma otobüslerinden tamamen ücretsiz yararlanabilmelerini kararlaştırdı. 

Belediye Meclisinin Aralık ayında oybirliğiyle aldığı kararla yüzde 40 oranında özrü olan Balıkesirlilerin, bundan böyle otobüslere ücretsiz binecekleri bildirildi.

Bayramdan önce gerçekleşen 2008 yılının son meclis toplantısında, "3 Aralık Dünya Özürlüler Günü" dolayısıyla jestte bulunan Balıkesir Belediye Meclisi'nde alınan karar ile daha önce yüzde 55 oranındaki özürlü vatandaşların yararlandığı ücretsiz ulaşım hakkının kapsamı genişletilmiş oldu. Buna göre, yüzde 40 ile 55 oranları arasında özürlü olan vatandaşların kullandığı indirimli BalKart'ların iptal edileceği, bunun yerine, "Ücretsiz Balkart"ların kullanılacağı bildirildi.

Bundan başka, Belediye Başkanı Sabri Uğur, önümüzdeki günlerde, 'engelli spor sahaları' projelendirileceğini açıkladı. Başkan Uğur, "Önümüzdeki günlerde sadece engellilerin spor yapabileceği donanımlara sahip spor alanlarını hayata geçireceğiz. Buna ek olarak da kent merkezinde çeşitli mahallelerde yapılan semt spor sahalarında da gerekli düzenlemelerin ardından engellilerin rahatlıkla kullanabileceği hale getireceğiz" dedi.

Meclis toplantısında kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Sabri Uğur, yaptıkları çalışmalar ile sadece bugün yapılan işleri değil aynı zamanda Balıkesir'in geleceğini de planladıklarını söyledi. Sabri Uğur, "Artık kendi dönemimizin son aylarına geldik. Bugüne kadar çok ciddi çalışmalar yürüttük. Balıkesir'in altyapısını tamamen yeniledik. Tüm bu işlemleri yürütürken sadece bugünün değil Balıkesir'in geleceği için düşündüğümüz projelerle ilgili planlamalarımızı da yapıyoruz" dedi.
Belediye Başkanı Sabri Uğur, göreve geldiklerinden bu yana üretilen ve serilen asfalt miktarını 1 milyon 280 bin tona ulaştığını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2008 Pazartesi 21:36:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?