6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Engellilere eğitim semineri

Balıkesir’in Edremit ilçesinde faaliyet göstererek tüm bölgeye hizmet veren Edremit Körfezi Bedensel Engelliler Derneği – Özel Ege Yüksel Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, ‘Altis’ isimli danışmanlık firması ile ortaklaşa olarak engellilere özel eğitim seminerleri verdi.

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilerek 2 gün süren eğitim seminerleri hakkında ayrıntılı bilgiler veren Edremit Körfezi Bedensel Engelliler Derneği Başkanı ve Özel Ege Yüksel Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi kurucu müdürü Emine Çakır, seminer programına çok sayıda engelli ve engelli yakının katılım gösterdiğini söyledi. Gerçekleştirilen panel ve seminerlerin program cetvelini anlatan Çakır, “Derneğimiz, Altis Danışmanlık ile işbirliği içinde özel eğitim seminerleri düzenledi.

Böylesine geniş kapsamlı bir eğitim programı bölgemizde ilk kez gerçekleştirildi ve bölgemizdeki engelli olan vatandaşlarımız, onların yakınları ve bakıcıları bu seminerlerimize katılım gösterdi. Programın ilk günü, saat 10.00 ile 10.30 arasında açılış töreni ve 10.30’dan başlayarak 12.00’ye kadar ‘Beyin Gelişiminin Desteklenmesinde Ekip Çalışması’ konulu semineri Nöroloji Uzmanı Dr. Bülent Madi, Psikolog Zeynep Akça ve Eğitim Uzmanı Süreyya Akça verdi. Aynı gün saat 13.30 ile 14.30 arasında ‘Çocuklarda Beyin Gelişimi, Beyin Engellilik, Spastik Çocuklar, Zihinsel Engelliler’ konulu panel Psikolog Zeynep Akça tarafından verildi. Saat 15.00 ile 15.45 arasında ise, ‘C.P. ve Otistik Çocukların Eğitimine Alternatif Örnekler’ konulu panel, Eğitim Uzmanı Süreyya Tuğ ve Mustafa Akyüzler tarafından verildi.

Programın ilk günü, Edremit Bedensel Engelliler Derneği’n binamızda ve saat 10. ile 11.30 arasında ‘Müzik İle Eğitim’ çalışmasını Çiğdem Şahin Akyüzler ile Mustafa Akyüzler gerçekleştirdi, ‘çocukların Psikolojik Sorunları ve İlaçlar’ konulu eğitimi Dr. Bülent Madi ve Psikolog Zeynep Akça verdi. ‘Bireysel Grup Eğitimi’ çalışmasını Eğitim Uzmanı Süreyya Tuğ verirken, saat 12.30 ile 13.00 arasında ‘Çocuklarda Sanat Aracılığı ile Eğitimin Desteklenmesi (Seramik)’ çalışmaları yapıldı. Seminerlerimize eğitimciler de katıldı” diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 10:57:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?