3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Erbakan cuma namazına çıktı

Kapatılan Refah Partisi'nde kayıp trilyon davası sebebiyle Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk beldesindeki yazlığında 3 aydır ev hapsinde bulunan Necmettin Erbakan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından cezasının affedilmesi üzerine bugün Ayvalıburun Camii'nde cuma namazını kıldı. 

Cuma namazı çıkışında vatandaşların geçmiş olsun dileklerini ilettiği Necmettin Erbakan, "Hepinizi bağrıma basıyorum. Her cuma bu camide buluşuyorduk. Tekrar cami ve cemaatimize kavuştuk. Cenab-ı Hakk'a sonsuz şükürler olsun" dedi. 

ERBAKAN, CUMHURBAŞKANINA TEŞEKKÜR ETTİ 

Erbakan, Cumhurbaşkanının af kararı üzerine ise şöyle konuştu: "Bir hata yapılmıştı, düzeltildi. Dünyanın her yerinden, Nijerya'dan, Endonazya'ya kadar hayır dualar aldık. Allah herkesten razı olsun. Cumhurbaşkanına da ayrıca teşekkür ediyorum. Hataların düzeltilmesine vesile oldu. Cuma buluşmasını yeniden yapmanın sevincini yaşıyoruz." 

Dünya ve Türkiye'nin hangi noktada olduğunu bilmek gerektiğini belirten Erbakan, şöyle konuştu: "Bizim ecdadımız önceden dünyaya hakimdi. Adalet ile hükmediyordu. Bizim dünyaya iyi hakim olmamız gerekir. Dünyanın her yerinde bugün kan akıyor. İnsanlık huzursuz, ecdadımızı arıyor. Dış güçler ısrarla çalışma kaydediyor. Biz Türkiye olarak bunlara tamah etmeyeceğiz. Biz güçlü olursak dünyaya huzur gelir. Milli Görüş'e sarılarak, bütün insanlığa sağlık getirmemiz lazım. Türkiye ve dünya barışı Milli Görüş sayesinde sağlanacak. Türkiye şimdi yeniden şahlanıyor"
MALİYE BAKANLIĞI HESAPLARI İNCELEYEMEZ 

Refah Partisi'nin kayıp trilyon davası ile alakalı olarak Maliye Bakanlığı'nın partinin hesapları inceleme yetkisi olmadığına dikkat çeken Erbakan, sözlerine şöyle devam etti: "Refah Partisi için yapılan muameleye bakın, Cumhuriyet Halk Partisi için yapılan muameleye bakın. Önümüzdeki günlerde bu konu ile alakalı açıklama yapılacak. Bir partiyi Anayasa Mahkemesi, bir partiyi ise normal mahkeme yargılıyor. Maliye Bakanlığı hesapları inceleyemez. Biz bu konu ile alakalı hukuki süreç başlatıyoruz." 

Erbakan, haciz kararı ile alakalı soru üzerine, "Bunlar mahkemeye intikal eden konular, bununla ilgili konuşmuyorum" ifadelerini kullandı. 

Erbakan çıkarken camide izdiham yaşandı. Yerlere düşenler oldu. İzdihamdan yararlanan yankesiciler 4 kişinin cüzdanlarını çaldı. Erbakan'ın daha önce havaalanında kullandığı tekerlekli sandalye yerine iki yakınının kollarına girip camiye yürüyerek geldi. Oğlu Fatih Erbakan da cuma namazını babası ile birlikte kıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2008 Cuma 17:10:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?