6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Erbakan nikah şahidi oldu

Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, oğlu Fatih Erbakan ile birlikte nikah şahidi oldu. Kahyasının oğlunu evlendiren Erbakan, genç çiftlere nasihat verdi.

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk beldesindeki yazlığında tatil yapan Necmettin Erbakan, oğlu Fatih Erbakan ile birlikte Edremit'in Kadıköy beldesindeki bir düğüne katıldı. Erbakan'ın yazlığında kahyalık yapan Hasan Güçlü'nün inşaat mühendisi olan oğlu Fatih Güçlü (26) ile Elif Taşkın (22) dünya evine girdi. Kadıköy Dede Korkut Düğün Salonu'ndaki düğünde, genç çiftin nikah şahitliğini Necmettin Erbakan ile oğlu yaptı.

Alkışlar eşliğinde kıyılan nikahın ardından, nikah memuru evlilik cüzdanını genç çiftlere vermesi için Erbakan'a teslim etti. Mikrofonu eline alarak kısa bir konuşma yapan Erbakan, genç çiftlere ve yeni evleneceklere nasihatte bulundu. Evliliğin cennette de devam edeceğini söyleyen Erbakan, "Muhterem başkan bey, evlilik cüzdanını vermek üzere bendenize teslim ettiler. Bu münasebetle birkaç cümle ile sizleri selamlamak istiyorum. Bu akşam, iki yavrumuzun evlenme merasimini yaptık. Cenabı Allah kendilerine ebedi saadet versin.

En güzel yuvayı nasip buyursun. Şimdi bu evlenme cüzdanını teslim ederken 3 cümle söylemek istiyorum. Birincisi, muhterem başkanım, 'Birbirinize bir ömür boyu bakacağınıza söz veriyor musunuz?' şeklindeki konuşmalarıyla nikahı kıydı. Ben kendilerine hem teşekkür ediyor hem de bir ilave yapıyorum: Evlilik ebedidir, bir ömür boyu değildir, cennette de devam eder. Allah sizi mübarek etsin. Bu birinci husustu. İkinci husus, erkek hanıma, hanım da erkeğe Allah'ın bir emanetidir. Birbirinize bu şekilde hizmet ettiğiniz zaman, her bir iyi muameleniz karşılığında cennette iyi bir köşk elde edersiniz.

Üçüncü husus, evlilik mukaddes bir yuvadır. Hepiniz başka başka ailelerden geldiniz, birbirinizle tanıştınız. Cenabı Allah kalplerinize bir sevgi vermiş. Bu sevgi özel bir sevgidir. Peki bu sevgi nereden doğuyor? Cenabı Allah'ın bir mucizesidir bu. Çünkü evlilik mukaddes bir birleşmedir. Cenabı Allah bu evliliği nasip ediyor. Bu sevgiyi kalbinizde duyarak evliliğin mukaddes bir yuva olduğunu hiçbir zaman unutmayın. Bu hususları hatırlattıktan sonra, ailenin yükünü çekecek olan bu hanıma evlilik cüzdanını takdim ediyorum. Allah ebedi saadet versin. Allah uzun ömür versin" dedi.

Erbakan'ın konuşması salondakiler tarafından uzun süre alkışlandı. Düğün törenine Kadıköy Belediye Başkanı Hasan Özel de katılarak Erbakan ile bir müddet sohbet etti. Genç çiftlere düğün hediyesi de veren Necmettin Erbakan ve oğlu Fatih Erbakan, ailelerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2009 Cumartesi 15:05:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?