5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Erbakan oyunun rengini açıkladı

ERBAKAN DA 'EVET' DİYECEK

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk beldesindeki yazlığında 3 gündür istirahat eden Milli Görüş Lideri ve eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan, referandumda oyunun 'Evet' olacağını söyledi.

84 yaşındaki Necmettin Erbakan, her yaz geleneksel hale getirdiği cuma sohbetlerine devam etti. Bu yıl bir haftalığına Altınoluk beldesindeki yazlığına gelen ve bu akşam uçakla Ankara'ya dönecek olan kapatılan Refah Partisi'nin eski genel başkanı Necmettin Erbakan, cuma namazı için beldeye 3 kilometre uzaklıktaki Ayvalıburun Camii'ne gitti. Namaz sonrasında gazeteciler ve vatandaşlarla Ayvalıburun Camii'nin bahçesindeki kamelyada sohbet eden Erbakan, gazetecilerin soru sormasını "Hayırlı Ramazan

ayındayız" diyerek kabul etmedi. Basın mensuplarının ısrar etmesi üzerine Erbakan, 12 Eylül tarihinde yapılacak anayasa değişikliği için yapılacak referandumda 'Evet' oyu kullanacağını bildirdi. Erbakan, "İnşallah bu millet layık olduğu anayasayı milli görüş iktidara gelip yapacak. Bunlar birer rötuştur. Olması olmamasından daha iyidir, bir adımdır. Yapanlar ne maksatla yapsınlar. Yaptıkları şey daha kötüyü biraz daha iyileştirmek olmalıdır. Evet oyu kullanacağız. Olması olmamasından daha iyidir.

Ramazanınız hayırlı olsun" diyerek ayrıldı.

Bir vatandaşın diğer dinleri hoş görmenin cihat olup olmadığı sorusuna ise Erbakan, "Sen kendi dinine bak, öbürlerini boş ver" yanıtını verdi.

ERBAKAN DA 'EVET' DİYECEK
ERBAKAN DA 'EVET' DİYECEK
ERBAKAN DA 'EVET' DİYECEK
ERBAKAN DA 'EVET' DİYECEK
İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2010 Cuma 16:51:02
Güncelleme :3 Eylül 2010 Cuma 17:52:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?