3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Erbakan'a ilk ziyaret

Kayıp trilyon davasında 2 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan eski başbakanlardan kapatılan Refah Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın ev hapsi cezası 12. gününe ulaştı. 

Erbakan'ın ilk ziyaretçileri Saadet Partili arkadaşları oldu. Bu ziyaretin, Anayasa Mahkemesi'nin türban düzenlemesini iptalinden hemen sonra olması ise dikkat çekti.

HAKKINDA açılan dava gereği ev hapsi cezasını geçirmek üzere Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk beldesindeki yazlığında bulunan 54'üncü Hükümetin Başbakanı Necmettin Erbakan, bir grup Saadet Partili tarafından ziyaret edildi.

Erbakan'ın yakın çalışma arkadaşı ve eski İçişleri Bakanı Oğuzhan Asiltürk, SP Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mete Gündoğan, Genel İdare Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Musa Demirci, Bahri Zengin, Hüsamettin Korkutata, Mücahit Yanılmaz ile SP İzmir İl Başkanı Şerafettin Kılıç'ın hazır bulunduğu ziyarette SP'liler geçmiş olsun dileklerini iletti. SP İzmir İl Başkanlığı basın bürosu aracılığıyla yapılan duyuruda Erbakan'ın moralinin son derece iyi olduğu ve misafirleriyle tek tek ilgilendiği belirtildi. Duyuruda, mahkumiyet kararına neden olan davanın özü ve esası hakkında Necmettin Erbakan'ın değerlendirmeler yaptığı açıklanırken, “54'üncü Hükümet döneminde ekonominin rayına oturduğuna, Anadolu sermayesinin ayağa kalktığına, ülkenin gayet iyi bir yere doğru hızla gitmeye başladığına, terörün bittiğine, barışa dayalı yeni bir dünyanın ilk adımı olan D-8'in kurulduğuna dikkat çeken Erbakan, bağımsız, güçlü, hür, öncü ve müreffeh bir Türkiye için Milli Görüş'e ne kadar büyük ihtiyaç olduğunu ifade etti” dendi.

SP heyeti Erbakan'a uygulanan cezayı içlerine sindiremediklerini vurguladı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2008 Cumartesi 17:06:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?