3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Erbakan'ı jandarma kontrol edecek

Kayıp trilyon davasında 2 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan ve cezasının özel infazı için Balıkesir'in Altınoluk beldesindeki yazlığına gelen eski başbakanlardan kapatılan Refah Partisi'nin Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ı, jandarma kontrol edecek. 

Dün saat 17.00 sıralarında Adalet Bakanlığı'ndan gelen özel ekip tarafından yazışmaları tamamlanarak jandarmaya verilen evrakların savcılığa teslim edilmesi ile Necmettin Erbakan için yasal süreç başladı. Erbakan hakkında Edremit Adliyesi'nde "denetim dosyası" açıldı. Erbakan, eskiden ikindi çayı içtiği iskelede bulunan kamelyada artık izinle çay içebilecek. Jandarma devriyesi tarafından herhangi bir saatte konutta bulunup bulunmadığına da bakılırken, telefonla da kontrol edilecek. Erbakan'ın telefonla bir televizyon programına katılması da savcılık kararıyla mümkün olabilecek. Cezasının infazı sırasında psikososyal durumuna ilişkin rapor hazırlanacak. Erbakan, savcılıktan izin almaksızın hiçbir şartta dışarıya çıkamayacak. Hastane, deprem vb. zorunlu bir nedenle evden çıkarsa durum hemen ilgililere bildirilecek. Erbakan telefonla ve eve gelinerek yapılan kontrollerde evde bulunmazsa cezaevine girecek, evinin sınırları dışında olan sahilde yürüyüş yapamayacak. 

Erbakan, evinin bahçesine istediği zaman çıkabilecek, misafir ağırlayabilecek, ancak denize giremeyecek. Evinin bahçesinde bulunan havuza girebilecek. Erbakan'ın cuma namazını kılmak için Ayvalıburun Camii'ne gidebilmesi için de özel izin alması gerekiyor. 

Bu arada Erbakan'ın korumaları yazlığın çevresinde kuş uçurtmazken, komşuları ise Erbakan ile ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

.
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 11:43:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?