5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Erdek alev alev yanıyor

ERDEK'TE ÜÇ NOKTADA ORMAN YANGINI

Balıkesir'in Erdek ilçesine bağlı Ocaklar beldesi yakınlarında Kapıdağ Yarımadası'nda 3 ayrı noktada orman yangını çıktı.

Edinilen bilgiye göre akşam 20.30 sıralarında Ocaklar bölgesinde çam ve meşe ağaçlarının bulunduğu ormanlık bölgede 3 ayrı noktada aynı anda yangın çıktı. Yangına Erdek Orman İşletme Şefliği'ne bağlı araç ve personelle Erdek ve Ocaklar belediyeleri itfaiyeleri ilk müdahaleyi yaptı. Şiddetli rüzgarın etkisiyle yangın kısa sürede büyüdü. Yangına Bandırma, Erdek, Balıkesir Orman İşletme'ye bağlı arazözlerin yanı sıra Çanakkale, Bursa, Eskişehir'den de Orman Müdürlüğü'ne bağlı arazözler geldi. Ayrıca çevre il ve ilçelerden belediyelere ait itfaiye araçları da söndürme çalışmalarına katıldı.

Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, 3 ayrı noktada sarp arazide çıkan yangının arazi şartlarının zorluğu sebebiyle güçlükle müdahale edildiğini ve araçların yangın bölgesine girmekte zorlandığını söyledi. Yangının 3 ayrı noktada aynı anda çıkmasının sabotaj ihtimalini arttırdığını belirten Kaygısız, yangının 2 noktada kontrol altına alındığını 1 bölgede ise kontrol altına alma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Yangında 15 ile 20 hektar ormanlık alanın yandığı ancak kesin rakamın gündüz saatlerinde belirlenebileceği belirtildi.

ERDEK'TE ÜÇ NOKTADA ORMAN YANGINI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2010 Pazartesi 02:34:02
Güncelleme :23 Ağustos 2010 Pazartesi 09:21:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?