6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Erdek Belediyesi maaşları ödedi

Balıkesir'in Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, 29 Mart seçimlerinin ardından göreve geldikleri sürede belediye işçilerinin geçmiş aylardan kalan 3 aylık maaş alacaklarına karşılık toplam 920 bin TL maaş ve ikramiye ödemesi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Erdek Belediyesi olarak toplam borçlarının 51 milyon TL'yi bulduğunu tespit ettiklerini ifade eden Başkan Hüseyin Aysan, belediye işçilerine ise geçmiş dönemden kalan 5 aylık maaş alacaklarına karşılık 3'er aylık maaşlarını ödediklerini söyledi. Erdek Belediyesi'ni içinde bulunduğu zor durumdan kurtaracaklarını belirten Başkan Aysan, "Erdek Belediyesi'nde göreve başladığım ilk günden buyana borçların ve ödemelerin envanterlerini çıkardım.

Yaptığımız ilk incelemede belediyemizin işçilerimize olan boçrları da dahil toplam borç miktarımız 51 milyon TL'yi geçiyor. Biz öncelikle belediyemizde hizmet veren işçilerimizin alın terinin karşılığını vermek için öncelikli ödemelerimizi işçilerimize yapıyoruz. Ben görevi devraldığım gün işçilerimizin belediyeden 5 aylık maaş alacaklarının olduğunu tespit ettim. 2 aylık görev sürem içerisinde de belediye işçilerimize 3 aylık maaşlarına karşılık toplam 900 bin TL ödedik. İşçilerimizin geriye kalan 2 aylık maaşlarını ise 1,5 aylık bir süre içerisinde ödeyeceğiz.

Bunun yanında yaptığımız incelemelerde işçilerimizin 2004 ve 2005 yıllarındaki ikramiye ücretlerini almadıklarını gördük. İşçilerimizin o dönemki belediyemizden alması gereken ikramiye bedeli de 300 bin TL'yi buluyor. Biz o dönem içindeki alacaklarına mahsuben işçilerimize 20 bin TL ödeme yaptık. Ben seçimden önce de Erdek için çalışacağımı ifade ettim. İşçiye para ödemeden belediye sağlıklı hizmet veremez. Biz ilk etapta yatırımların yanısıra belediyemizin bilançosunu çıkartıyoruz. Hiç kimse merak etmesin Erdek Belediyesi içinde bulunduğu zor durumdan düzlüğe çıkacaktır. Belediyemizin diğer kurum ve şahıslara olan borçlarını da önümüzdeki süreçler içerisinde ödeyeceğiz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 15:52:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?