6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Erdek minibüsçülerinden peron talebi

Erdek Minibüsçüler Kooperatifi ve AK Parti Erdek İlçe Başkanı Necati Elmas, Bandırma Belediyesi tarafından Erdek minibüsü duraklarının Otogar'a taşınacak olmasının vatandaşları mağdur edeceğini söyleyerek, yeni minibüs duraklarından kendileri için bir peron ayrılmasını istedi. 

Bandırma'da İDO İskelesi karşısında Mehmet Akif Ersoy Caddesi üzerinde Bandırma Belediyesi tarafından yeniden düzenlenen minibüs duraklarından Erdek minibüslerinin kaldırılacak olmasının vatandaşlar için zorluk olacağını belirten Kooperatif Başkanı ve AK Parti Erdek İlçe Başkanı Necati Elmas, vatandaşların Erdek'e gitmek için iki defa ücret ödemek zorunda kalacağını söyledi. Bandırma Belediyesi'nden yeni yapılan duraklarda bir peron istediklerini kaydeden Elmas "Biz Bandırma'yla içiçe olan bir ilçeyiz. Bandırma Belediyesi tarafından minibüslerimizin otogara taşınmasının gündeme gelmesiyle birlikte vatandaşlar arasında büyük rahatsızlık olduğunu hissettik. Kooperatif Yönetim Kurulu olarak konuyu Bandırma Belediye Başkanı Cemal Öztaylan'a ilettik. Kendilerine minibüslerimiz için yeni düzenlenen Mehmet Akif Ersoy Caddesi üzerinde bulunan alanda bir peron verilmesini istedik. Şu anda Başkan Öztaylan bize net bir cevap vermezken, bunu daha sonra görüşeceğimizi belirtti. Erdek bilindiği gibi turistik bir ilçe. Yaz sezonunun gelmesiyle birlikte tatilciler de bu kararın uygulanmasıyla mağdur olacak. Bu karar hem biz minübüs şöförlerini hem de vatandaşları etkileyecek. Çünkü vatandaş Erdek'e gelmek için önce ayrı bir minibüsle Otogar'a çıkacak daha sonra da ikinci bir ücretle Erdek'e gitmek zorunda kalacak. Geçmiş dönemlerde yine Erdek araçlarının Otogar'a kaldırılması gündeme gelince iki ilçe arasında istenmeyen diyaloglar oluştu. Biz kooperatif olarak Bandırma'yla kesinlikle kavga ve polemiğe girmek istemiyoruz, böyle bir düşüncemiz de yok. Bizim ve vatandaşların Bandırma Belediyesi'nden tek isteği mevuct yerden bir peron verilmesidir. Belediye Başkanı Öztaylan'ın bu talebimize de olumlu yaklaşacağını inancımız sonsuzdur" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2006 Perşembe 15:39:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hikmet işgüder IP: 88.241.228.xxx Tarih : 23.12.2006 22:58:33
Sayın Öztaylan Erdek minibüsçülerinin isteklerini yerine getireceğine inanmaktayım.Cemal Öztaylan doğma büyüme Bandırmalıdır,Erdeklileride,Avşalılarıda çok iyi tanır,onların bu dertlerine ortak olacağına,inanıyoruz.