7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Erdek'e yeni devlet hastanesi

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, ilçeye kazandırılacak olan yeni devlet hastanesinin proje ihalesinin yapıldığını belirterek, gelecek Kasım ayında hastanenin temelinin atılmasının planlandığını söyledi.

Erdek'in yıllardır donanımlı ve yeterli yatak kapasitesine sahip bir hastaneye ihtiyacı olduğunu belirten Başkan Aysan, yeni devlet hastanesi binasının yapılması için çalışma başlatıldığını kaydetti.

Yeni devlet hastanesi binasının eski binanın bulunduğu alana yapılacağını ifade eden Aysan, "Güney Marmara'nın turizm ilçesi olan Erdek'te özellikle yaz sezonunda sağlık konusunda büyük sorunlar yaşanıyor. Mevcut hastane binamızla ilgili bugüne kadar birçok proje çizildi ancak bir sonuç alınamadı. Belediye Başkanı olduğum gün ilçemize modern bir hastane kazandırmak amacıyla çalışmalara başladık. Neyire Sıtkı Devlet Hastanesi'nin hastane binamızın bulunduğu yere 6 katlı tam donanımlı bir hastane binası yapmak için proje çalışmalarına başladık. Hastanenin proje ihalesi yapıldı. Eski bina yıkılarak yeni hastane binası o alana yapılacak. Bu inşaat süresince yapımı biten yeni sağlık ocağında geçici olarak sağlık ve hastane hizmetleri verilecek. Hastane inşaatına gelecek Kasım ayında başlamayı amaçlıyoruz" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2009 Salı 16:28:30
Güncelleme :23 Haziran 2009 Salı 17:11:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?