5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Erdek'te harabe binalar yıkılıyor

ERDEK'TE TERKEDİLMİŞ BİNALAR YIKILIYOR

Balıkesir'in Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ilçenin çeşitli mahallerinde bulunan terkedilmiş binaların yıkım işlemlerine başladı.

İlk olarak Kızarandere Mahallesinde 20 yıldır harabe olarak duran tamamlanmamış inşaatın yıkımı tamamladı. Yıllardır hayvanların bağlandığı, çöplerin atıldığı, çevrede yaşayan çocukları tetenoz ve göçük tehlikesi ile tehdit deden, terkedilmiş inşaattan çevre sakinleri son derece rahatsızdı. Yapılan yıkım çalışması sırasında çevre evlere ve vatandaşlara tehlike oluşturmamak adına tüm güvenlik önlemleri alındı. Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan yıkım öncesinde ve yıkım sırasında çevreyi bizzat denetledi. Belediye personeline güvenlikle ilgili talimatlar verdi. Kırıcı iş makinasının metruk binaya ilk darbesini vurması ile vatandaşlar alkışlayarak Aysan'a sevgi gösterilerinde bulundular. Çevrede yaşayan vatandaşlarla birlikte yıkımı izleyen Aysan'ın yanına gelen çok sayıda vatandaş teşekkür etti.

Başkan Aysan göreve başladığı ilk günden bu yana bu tip binaların yıkım işlerini yaptıklarını sıranın Atatürk Mahallesi Kızarandere mevkiine geldiğini belirten Aysan "Daha önce de Yalı Mahallesi ve Halitpaşa Mahallesinde bu tip hizmetlerin verildiğini" ifade etti. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın, yıllardır çektiği rahatsızlığa artık son veriyoruz. Vatandaşımızı rahatsız eden bu binaların, malum başkan döneminde gözardı edilmiş olması affedilemez. Vatandaşlarımızın yaşadığı çevrenin güvenliği, düzeni belediyemizin asli görevidir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2010 Cuma 18:59:04
Güncelleme :23 Nisan 2010 Cuma 19:13:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?