3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Erdek'te korkutan deniz çekilmesi

Balıkesir'in Erdek ilçesinde deniz suyunun çekilmesiyle iki kilometrelik sahil bandında kum adacıkları oluştu. Çekilme yaşanan bölgede denizin yüzeyinin salya benzeri garip bir maddeyle kaplanması vatandaşları endişelendirdi. 

Erdek Düzler mevkisinde yazlık evlerin bulunduğu alan ile askeri kamplara kadar uzanan yaklaşık iki kilometrelik sahil bandında sabah saatlerinden itibaren deniz suyunda çekilme yaşandı. Yer yer 50 ile 60 metreyi bulan deniz çekilmesi sebebiyle sahil bandında denizin içerisinde kum adacıkları oluştu. Daha önce denizin bulunduğu alanlarda artık rahatlıkla yürünebilirken, açıklarda ise çekilme yüzünden deniz sığlaştığı görüldü. Çekilmenin yaşandığı bölgede deniz suyunun üzeri ise salya benzeri garip bir maddeyle kaplanırken, denizin içinin görünememesine sebep oldu. 

Düzler mevkinde deniz kıyısında bulunan Erdek Meslek Yüksek Okulu'nun öğrencileri ise sabah okula geldiklerinde denizdeki çekilmeyi görünce şaşırdı. Dün denizde böyle bir durumun olmadığını ifade eden öğrenciler, bugün okula geldiklerinde ise denizin çekilmiş olduğunu gördüklerini belirtti. Hayatlarında ilk kez böyle bir olaya şahit olduklarını belirten üniversite öğrencileri, çekilmenin yanı sıra deniz yüzeyinin ise salya benzeri bir maddeyle kaplandığını söyledi. Erdek Düzler mevkiinde önceki yıllarda da deniz çekilmesi olmuş, bölgede inceleme yapan deprem uzmanı İstanbul Üniversitesi Jeofizik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, çekilmenin yalnızca bir medcezir olayı olmadığını belirterek, bölgede uzmanlar tarafından araştırma yapılması gerektiğini ifade etmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 18:11:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?