3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Erdek'te Ro-Ro gemilerine denetim

Balıkesir'in Erdek ilçesinde Denizcilik Müsteşarlığı yetkilileri tarafından yapılan denetimlerde teknik eksikleri bulunduğu belirlenen 4 Ro-Ro gemisinin sefer yapmasına izin verilmedi.

Erdek Liman Başkanlığı yetkilileri, Ro-Ro gemilerine yönelik gerçekleştirilen denetimlerde, bazı teknik eksikliklerin saptandığını bildirdi.

Gemilerin sahiplerinden bu eksiklerin giderilmesinin istendiğini ifade eden Erdek Liman Başkanı Cemal Safi , ''Acil durumlarda kullanılacak malzemelerle ilgili eksiklerin tamamlanmasını bekliyoruz. Yasa ve yönetmelikler ne gibi tedbirler istiyorsa biz de onların uygulanıp uygulanmadığını denetliyoruz. Gemilerde denetimler aralıksız devam edecek'' dedi.

Öte yandan Erdek Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Taşkesen, gemilere sefer izni verilmemesinden dolayı sadece gemi sahiplerinin değil kamyoncuların ve vatandaşların da mağdur olduğunu belirterek, ''Bir ay önce eksik bulunmayan gemilerde bir ay sonra kusur bulundu. Buna bir anlam veremiyoruz'' dedi. Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı'da yaptığı bir açıklamasında Erdek iskelesinden Tekirdağ'a ve Adalara yolculuk yapan Ro Ro gemilerinin ilgili kurumlarca denetimlerinin yapılmasını istemişti.

iha
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 22:43:20
Güncelleme :20 Kasım 2008 Perşembe 22:44:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?