3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Erdek'te toplu konut hamlesi

Balıkesir'in Erdek Belediyesi tarafından projelendirilen ve yeni kurulan 'Erdek Kentsel Gelişme Konut Yapı Kooperatifi' tarafından yapılacak 176 adet konut için temel atma töreni düzenlendi. 

Erdek Belediyesi'nin yaklaşık iki yıl önce projelendirdiği konut projesi kapsamında yapılacak konutların temeli düzenlenen törenle atıldı. İnşaatı Erdek Kentsel Gelişme Konut Yapı Kooperatifi tarafından yapılacak olan konutların temel atma törenine Erdek Kaymakamı Cemil Aksak, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, İlçe Emniyet Müdürü Esat Taner, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Refi Taviloğlu, Ak Parti Erdek İlçe Başkanı Necati Elmas, DSP Erdek İlçe Başkanı İsmail Çalışkan'ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Temel atma töreninde açılış konuşmasını yapan Kooperatif Başkanı İbrahim İlhan, konutların teknik yapıları hakkında bilgi verdi. 

Törende konuşan Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı'da konut projesinin Erdek'in çağdaş yaşamında büyük önemi bulunduğunu belirterek, "Yaklaşık iki yıl önce projesine başladığımız konutların bugün temel atma töreninde bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Aslında konut projesini belediye olarak biz yapmak isterdik ancak bazı sebeplerden dolayı değerli arkadaşlarımızdan oluşan kooperatife devir ettik. Gecekondu önleme projesine iki yıl önce başladık. Toplu konut önleme planının yetkisi Bayındırlık Bakanlığı'nda idi. Yaptığımız çalışmalar sonucunda yetkiyi belediye devir aldık. Bu alan gecekondu bölgesi, temelini attığımız bu konutların yanında ücretsiz olarak vatandaşlarımıza verilecek olan konutlar var, onların çalışmaları da kısa süre içinde tamamlanacak. Burada 8 blok halinde toplam 176 konut yapılmaktadır. Yapılan konutlardan 152'si halka satışa sunulacak ve geriye kalan konutlarda mülk sahiplerine verilecek. Bugün çok önem verdiğimiz ve temelini atmaktan mutluluk duyduğumuz konutlarımız Erdeklilere hayırlı olsun. Bugün atılan temelle aslında Erdek'in çağdaş yaşamının da temeli atılmış oldu. Temeli atılan konutların 1,5 yıl içinde teslim edilmesi hedeflenmektedir. Bu konutlar sadece Erdek'te yaşayanlara satışa sunulacak. Ancak 176 konut ilçemizden alıcı bulumuzsa kooperatif satışlara Erdek dışından da yapacak. Bugün Erdek için çağdaş yaşama bir adım daha yaklaşmış olduk" şeklinde konuştu. Belediye Başkanı Sarı'nın yaptığı konuşmanın ardından kurban kesilip dualar edildi. Kaymakam Cemil Aksak, Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Refi Taviloğlu tarafından butona basılarak konutların temeline ilk harç kondu. Temel atma töreninin ardından törene katılan yaklaşık 1500 kişiye pilav ve ayran ikram edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 17:54:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?