6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Erdek'te triatlon şampiyonası

Erdek'te yapılacak olan "Erdek Belediyesi-Banvit European Cup 2006" Triatlon Şampiyonası'na 15 ülkeden 400 sporcunun katılacağı açıklandı. 

Pazar günü düzenlenecek olan şampiyona öncesinde, akşam saatlerinde Agrigento Otel'de düzenlenen basın toplantısında, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Korhan Kılıçoğlu ve şampiyona sponsoru Banvit Basketbol Kulübü Başkanı Özkan Kılıç, şampiyona hakkında bilgi verdi. Erdek'te 10 yıldır düzenlenen Uluslararası Triatlon Şampiyonası'nın, bu yıl ilk defa Avrupa Şampiyonası olarak gerçekleştirileceğini belirten Federasyon Başkanı Kılıçoğlu, şampiyonaya katılmak için 15 ülkeden 400 sporcunun başvurduğunu söyledi. Başkan Kılıçoğlu, Erdek'in parkur itibariyle uluslararası alanda beğenilen ve rağbet edilen bir yer olduğunu ifade ederek, düzenlenen organizasyona dünya çapında başarılar yakalamış üst düzey sporcuların katılacağını kaydetti. 

Erdek'te triatlonun, uzun yıllardır yerleşmiş ve halk tarafından benimsenmiş bir gelenek haline geldiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, 2008 yılında Erdek'te yapılacak olan Üniversitelerarası Dünya Triatlon Şampiyonası öncesinde iyi bir sınav vereceklerini söyledi. Uluslararası düzeyde yapılan organizasyonlarla Türkiye'den dünyaya bir pencere açıldığını ifade eden Başkan Sarı, "Yapılan bu şampiyona ve 2008'deki Dünya Şampiyonası sadece Erdek için değil, Türkiye için de büyük önem taşımaktadır. Yüzlerce yabancı sporcunun katılacağı organizasyon, dünyanın pek çok ülkesinden takip edilecek ve hem Erdek'in hem de Türkiye'nin tanıtımı olacaktır. Yıllardır belediye ve Banvit'in desteğiyle yapılan altyapı çalışmaları ve ilçemizdeki parkurun enterasan ve zor olması, dünya çapındaki sporcular tarafından büyük beğeni kazanıyor. 

Erdek olarak amacımız, çok daha büyük organizasyonlara ev sahipliği yapmak. Yıllardır yaptığımız organizasyonlarla bu işi daha iyi öğreniyor ve her sene bir eksiğimizi gideriyoruz. Mayıs ayında yapılan seçimlerle, çok sayıda ülkeyi geride bırakarak, 2008 Üniversitelerarası Dünya Triatlon Şampiyonası'nı düzenleme hakkını kazandık. Bu büyük organizasyon öncesinde, yapacağımız Avrupa Şampiyonası bizim için iyi bir antrenman olacak. Bugünden itibaren Dünya Şampiyonası'na mükemmel bir şekilde ev sahipliği yapmak için çalışmalarımıza başladık" şeklinde konuştu. 

Şampiyona sponsoru olan Banvit'te Basketbol Kulübü Başkanı Özkan Kılıç da, başlangıçta yerel bir organizasyon olan Erdek Triatlonu'nun, son 3 yıldır uluslararası düzeye yükseldiğini ve bu sürede Uluslararası Triatlon Federasyonu (ETU) denetçileri tarafından 100 üzerinden 98 puanla ödüllendirildiğini söyledi. Başkan Kılıç, yarışma ve etkinlikler için Erdek'e 3 binden fazla kişinin gelmiş olmasının, ilçeyi turizm alanında bir cazibe merkezine dönüştürdüğünü de kaydetti. Öte yandan, 11 Haziran Pazar günü yapılacak olan şampiyona saat 12.00'de Cumhuriyet Meydanı'nda başlayacak. Büyükler Olimpik dalı, 1.5 kilometre yüzme, 40 kilometre bisiklet ve 10 kilometre koşu etaplarından oluşurken, gençler sprint dalda ise şampiyona, 750 metre yüzme, 20 kilometre bisiklet ve 5 kilometre koşu etaplarıyla gerçekleştirilecek. Cumhuriyet Meydanı'nda saat 19.00'da düzenlenecek olan ödül töreninin ardından, havai fişek gösterileri ve Hande Yener konseri ile şampiyona sona erecek.
.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2006 Pazar 13:02:40
Güncelleme :11 Haziran 2006 Pazar 13:07:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Birol Ucar IP: 84.155.108.xxx Tarih : 16.06.2006 15:27:31
Haberiniz eksik,Triatlon Sampiyonluk yarismalarinin ne zaman yapilacagi tarih olarak tam belirtilmemis.Erdege ayri bir renk katan bu tür (uluslararasi!) yarismalarin ve diger etkinliklerinin gerek yurticindeki gerek yurtdisindaki Erdek hayranlarina daha iyi bir sekilde duyurulmasi gerekir.Bu tür etkinliklerden iyi bir turizm katkisi beklemek unutulmamaliki iyi tanitim ve reklam kampanyalarindan gecer.. Ayrica bu tür bilgilerin edinebilecegi ve "Erdek" hakkinda bir internet sitesi bildirirseniz memnun olurum. saygilarimla