3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Erdek'te yağlı direk yarışması

Balıkesir’in Erdek ilçesinde Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla düzenlenen yağlı direk yarışması ilginç görüntülere sahne oldu. 

Erdek İskelesi’nde düzenlenen Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamalarına Erdek Kaymakamı Cemil Aksak, Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Albay Cem Akyol, Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Emniyet Müdürü Esat Taner ile Liman Başkanı Ali Safi ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende deniz şehitleri için denize çelenk atılarak saygı duruşu yapılmasının ardından Liman Başkanı Ali Safi ve Deniz Güverte Binbaşı Ferhat Kurt günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Törende yüzme yarışmalarının ardından yağlı direkten bayrak kapma yarışması düzenlendi. 

Yarışmaya katılanlar iskeleye yerleştirilen ve büyük kısmı deniz üzerinde kalan yağlanmış direğin ucundaki bayrağı kapmak için kıyasıya yarıştılar. Yarışmacıların büyük kısmı yaptıkları hazırlıklara rağmen direğe çıktıklarında kayarak denize düştüler. İlginç görüntülere sahne olan yarışmayı geçen senelerde de bayrağı almayı başaran Mustafa Gül isimli vatandaş üçüncü denemesinde kazandı. Mustafa Gül direkteki bayrağı aldıktan sonra bayrağı Kaymakam Cemil Aksak’a teslim etti. Tören sonunda yüzme ve bayrak yarışmasını kazananlara ödülleri protokol mensupları tarafından verildi.

.
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2008 Çarşamba 17:17:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?