7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

'Erdoğan' fıkrası güldürdü

Bu yıl 15.'si gerçekleştirilen ve Altınoluk Belediyesi organizesinde düzenlenen 'Altınoluk Antandros Yaşama Saygı Kültür ve Sanat Festivali'nde renkli görüntüler yaşandı. 31 Temmuz Cuma günü başlayarak 3 gün sürecek olan festivalin onur konukları olan CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, 22. dönem CHP İstanbul Milletvekili, CHP parti Meclisi Üyesi ve oyuncu Berhan Şimşek ile Cumhuriyet Gazetesi İzmir Temsilcisi Serdar Kızık, 'Yaşama Saygı isimli panelde biraraya geldi.

Kılıçdaroğlu, konaklayacağı otelden panel alanına kadar, Altınoluk İskele mevkiindeki Mavi Bayrak'lı plajdan yürüdü ve halkı selamladı. Kılıçdaroğlu, tatilcilerin sevgi gösterileriyle karşılaştı. Dünyanın oksijen bolluğu bakımından ikinci şerhi konumundaki Altınoluk'un Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen halka açık panel, miting havasında geçti.

Panelin sunucusu Berhan Şimşek, Kılıçdaroğlu, Kanadoğlu ve Kızık'ı alkışlarla platforma davet etti. Bazı güncel konuların da ele alındığı panelde en dikkat çekici konuşmayı Kemal Kılıçdaroğlu yaptı. Anlattığı iki ayrı fıkra ile büyük alkış toplayan Kılıçdaroğlu, vatandaşları güldürürken düşündürdü. Yaptığı her konuşmasında dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Kemal Kılıçdaroğlu, ilk fırkasını şöyle anlattı:

"Birisi bakmış ki, duvarda milyarlarca saat var. Bunlar ne saatidir? Diye sormuş. Dünyada herkesin bir saati var kardeşim, kim yalan söylerse onun saatinin yelkovanı oynuyor, diye cevap almış. Bakmış ki, duvardaki bir saatin akrep ve yelkovanı 12'nin üzerinde durmuş ve bu kimin saati? Demiş. Türkiye'de bir Mustafa Kemal var, hiç yalan söylemiyor, bu onun saati demişler. Sonra, Mao'nun, Lenin'in saati hangisi? falan diye sorarken, bizde bir de Tayyip Erdoğan vardı, onun saati hangisi' Demiş. Melek diyor ki; Vallahi onun saatini Azrail aldı. Biliyorsunuz, cehennem çok sıcak orada onu vantilatör olarak kullanıyormuş diyor."

Anlattığı fıkra ile Sabih Kanadoğlu'nu da güldüren Kemal Kılıçdaroğlu, ısrar üzerine panel sonunda bir fıkra daha anlattı. Yaklaşık 3 bin Altınoluklu tarafından dikkatle izlenen Kılıçdaroğlu, "Bir de politikacı fıkrası anlatayım" diyerek,

"Bir toplantı yapılıyor ve herkes görüşlerini söylüyor. Politikacıya, sende bir konuşma yapar mısın? Diyorlar. Yok yok ben yapmayayım diyor ve ısrar ediyorlar, sende konuş, herkes konuştu diyorlar ve peki diyor politikacı. Çıkıyor kürsüye ve başlıyor konuşmaya. Bir saat, iki saat, üç saat, dört saat, yatanlar, kalkanlar, dışarı çıkanlar, geri gelenler falan oluyor ve bir türlü bitmiyor konuşması. En sonunda politikacı demiş ki, Yahu arkadaşlar ben sanki biraz uzattım. Sabah erken evden çıkanken saatimi yanıma almayı unutmuşum diyor. Arka taraftan genç birisi bağırmış ve beyim sen bırak saati yanındaki takvime bak demiş" diye anlattı ve izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2009 Pazar 12:21:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?