3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Ergenekon gözaltılarına tepki

Balıkesir'de, 12 sivil toplum kuruluşu ile İşçi Partisi'nin katıldığı basın açıklamasında, Ergenekon operasyonu kapsamındaki gözaltılara tepki gösterildi. 

Eski Kurtdereli Vergi Dairesi önünde toplanan yaklaşık 100 kişi, ellerinde Atatürk fotoğraflı bayraklarla Ergenekon operasyonuna tepki gösterdi. BAÇEV, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği, Eğitim-İş, Türk Hava Kurumu (THK), Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO), Demokratik Halk İnisiyatifi, Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği, Diş Hekimleri Odası, Biz Kaç Kişiyiz Balıkesir Platformu, Cumhuriyet Okurları Temsilciliği isimli 12 kuruluşun imzasının bulunduğu basın açıklamasına İşçi Partisi de katılarak destek verdi. 

Ortak basın açıklamasından önce kısa bir konuşma yapan BAÇEV Başkanı emekli Albay İlhan Öner, "Karanlık günler içinde bulunduğumuzu düşünüyorum. Ergenekon adı verilen soruşturma sürecinin üzerinden 1 yılı aşkın bir zaman geçti. Bir kısım aydınlarımız hala gözaltındalar. Haklarında dava açılacağı, kanıtlarının olup olmadığı henüz belli değil. Gözaltılarla topluma verilen mesaj çok açık, bu bir siyasi mesaj. Cumhuriyetçilere, Atatürk ilke ve devrimlerini savunanlara, çağdaş Türkiye'yi savunanlara göz dağı verilmek isteniyor" dedi. 

Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Şube Başkanı Nedret Can ise, "Bir yıla yakın bir süredir içeriği bile belli olmayan bir soruşturma sebebiyle ülkemizin önde gelen aydınları, gazetecileri ve parti başkanları peş peşe gözaltına alınmış ve tutuklanmıştır. Şimdi de ülkemizin en büyük sivil toplum örgütünün lideri emekli Orgeneral Şener Eruygur, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mustafa Balbay ve 20'ye yakın aydın gözaltına alınmıştır. Ülkemizi bölmek ve parçalamak, çağdaş Türkiye'yi çağ dışına götürmek isteyen ABD ve AB yandaşları bu tutumlarıyla yeniden top yekun bir saldırıya geçmiştir. Bizler, bu çağdışı, antidemokratik gelişmeleri kaygıyla izlemekle birlikte cumhuriyetin, Atatürk devrim ve ilkelerinin, cumhuriyet kazanımlarının yarınlara taşınmasındaki kararlılığımızı kamuoyuna bir kez daha duyuyoruz" dedi. 

Basın açıklamasının sonunda, ADD'nin lise gençlik grubundan olduğu öğrenilen bir genç, pazar günü dernek binasında daha geniş bir toplantı ve kamuoyu açıklaması yapacaklarını söyledi. Polisin güvenlik tedbiri aldığı basın açıklaması olaysız şekilde sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2008 Çarşamba 17:26:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?