6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Ergenekon'la dalga geçti

Kısa adı HEPAR olan Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Ergenekon soruşturmasının tamamen siyasi olduğunu ileri sürdü.

Pamukoğlu, "Bu operasyon, baştan sona boğazına kadar siyasi" dedi.
Partisinin il ve ilçe teşkilatlarının açılışı için Balıkesir'e gelen HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, teşkilatlanma kriterini yerine getirdiklerini, Türkiye'de 50'den fazla il ve 200'den fazla ilçede teşkilatlandıklarını, bu sayıların her geçen gün daha da arttığını belirterek yapılacak ilk genel seçimlerde HEPAR'ın TBMM'ye gireceğini, ardından iktidar olacaklarını söyledi. "Bizim sermayemiz halkın kendisi diyen Osman Pamukoğlu, yeni bir parti kurmak için 160-170 milyon dolar gerektiği halde kimseden tek kuruş yardım almadan tamamen partililerin kendi öz sermayesi ile partiyi kurduklarını anlattı. Türkiye'de yeni bir siyasi partiye ihtiyaç olduğunu bu ihtiyacı karşılamak üzere HEPAR'ı kurduklarını belirten Pamukoğlu, gördükleri ilgi ve teveccühün Türkiye'deki medya kuruluşları tarafından bilerek verilmediğini, ancak, İtalya'da Vatikan, Almanya ve diğer bazı ülkelerde kendilerinin fark edildiğini, yabancı medyanın bu konuda daha hızlı ve öncü olduğunu belirterek, Türk basınına, "Bir gün geleceksiniz, bizi nereye kadar haber yapmayacaksınız?" diye sitem etti. Kendilerine

ERGENEKON'LA, "DALGA" GEÇTİ
HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, gazetecilerin sorusu üzerine Ergenekon soruşturması ile ilgili görüşlerini açıkladı. Bu operasyonun başından sonuna siyasi olduğunu savunan Pamukoğlu, "Ben sahile 20 metre mesafede doğdum. Benim gördüğüm dalgalar 12-13 metreydi. Yani dalgaların kitabını yazmış bir yazarım ben. Ben daha dalga falan görmedim, daha çok kıyı balıkçısı gibi hareketler görüyorum" diyerek, Ergenekon soruşturması ile adeta dalga geçti. Bu soruşturmanın masumane bir yanı kalmadığını belirten Osman Pamukoğlu, "Artık masumane bir adalet anlayışı değil, hem içeriden hem dışarıdan boğazına kadar siyasidir. Dalga kayalarda kırılır. Artık bu iş toplumun refleksinin kırılmasına yol açıyor. Rektörler, akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarının başındaki insanların yaşına, başına bakın. Hallerine bir bakın. Kiminin tansiyonu, kimin şekeri, kiminin kalp rahatsızlığı var. Hallerini görmüyor musunuz, terör örgütü darbeyi bunlarla mı yapacak? Darbenin tarihini, dünyada ihtilaller ve darbeler tarihini hiç okumamışlar mı? Bu insanların hepsini toplasan bunlarla ne yapacaksınız? Darbe güç demektir, yüksek bir fiziki güç. Donanmadır, donatılmış silah ve güç. Birileri halt karıştırmış bombalar vs., alın onları gereğini yapın, niye uzatıyorsunuz? Mesele rejim ile ilgili, kenardan köşeden rejimi tırtıklıyorlar. Yeni bir şey değil bu. Toplumun vicdanında adalet sıkıntıya giriyor. Bir toplumda düzeni sağlamak için insanların kendini iyi hissetmesi lazım. Bu da hukukun adam gibi ve hızlı işlemesiyle olur. Aksi halde toplumun psikolojisi bozulur. Yeryüzünde adalet sistemini en iyi, en güzel hangi ülke uyguluyorsa biz ondan daha güzelini sağlayacağız. Adalet Bakanlığı idari işlere bakacak. Türk adalet sistemi tamamen özerk ve bağımsız olacak, ilk işimiz bu olacak. Bunu yapın bakın ne oluyor?" dedi.

"İLK SEÇİMDE MECLİSTEYİZ"
HEPAR Genel Başkanı Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, 4 Eylül 2008 kurulan ve 2009 Ocak ayında ilk büyük kurultayını tamamlayan partisinin yaklaşık 6 ay gibi kısa bir sürede gerçekleştirdiği yapılanmasıyla yapılacak ilk genel seçime hazır hale geldiğini söyledi. HEPAR'ı halkın istek ve arzusuyla kurduklarını anlatan Osman Pamukoğlu, Türkiye'nin 2010 ilkbaharı veya aynı yılın sonbaharında genel seçime gideceğini, girecekleri bu ilk seçimde meclise gireceklerini iddia etti. Pamukoğlu, "Bizim finansörümüz ve harcama kaynağımız tamamen halk. Biz bırakın milyon doları bir lira dahi hiç kimseden almadan ve talep etmeden, kimseye minnet taşımadan, tamamen halkın desteği ile onun harcamaları ve imkanları ile 6 ayda bu duruma geldik. Bunun insanlarımızın yeni bir partiye ne kadar susamış olduğunun bundan daha kesin, net ve açık bir delili olamaz. Varsa başka örneği görelim. Halk mevcut düzen partilerinden sıtkını sıyırmış. Bizim bütün hedefimiz genel seçimdir, genel seçime hazırız. Bizim parti ilk genel seçimde zaten mecliste, bu çok net ve açık. Önümüzdeki aydan itibaren bütün Türkiye genelinde bütün vilayetlerde aynı anda ve şaşırtıcı bir şekilde şok etkisiyle meydan mitinglerine çıkacağız" dedi.
Balıkesir İl Başkanlığı'nın açılışını yapan Osman Pamukoğlu, daha sonra partisinin düzenlediği bir konferansa katıldıktan sonra Balıkesir'den ayrıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 10:05:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?