7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Ermeni Sorunu konferansı

Türk Tarih Kurumu (TTK) Ermeni Masası Başkanı Prof. Dr. Kemal Çiçek, "Ermeni soykırımı var" diyenlerin Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin düşmanı olarak kabul edilmesi gerektiğini söyledi. Çiçek, Ermenilerin sözde soykırımla ilgili güttükleri kendi davalarını bütün dünyaya kabul ettirmek için maniple ile uğraşırken Türkiye'nin ise 70 yıl boyunca uyuduğunu kaydetti.

TTK Ermeni Masası Başkanı Prof. Dr. Kemal Çiçek, Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Necatibey Eğitim Fakültesi'nin düzenlediği, "Akademik Seminerler" kapsamında bir konferans verdi. NEF Konferans Salonu'nda düzenlenen, "1915 Olayları ve Ermeniler" konulu konferansı, çok sayıda akademisyen ile üniversite öğrencileriyle Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 300 kişi ilgiyle dinledi. Sözde soykırım dayatmalarının aslında Ermenistan'ın bile arşivinde kanıtlanabilir belgeleri olmadığını belirten Kemal Çiçek, tehcir edilen Ermenilerin listesinin belli olduğunu, soykırım diye bir şeyin asla söz konusu dahi olmadığını vurguladı. Çiçek, İngiltere parlamentosunda üç defa getirilmesine rağmen sözde soykırımla ilgili iddiaların kabul edilmediğini hatırlatan Prof. Dr. Kemal Çiçek, İngiltere'nin arşivlerini açtığında gerçeklerin orada da kayıtlı olduğunu, bu ülkenin bu sebeple soykırım yalanını parlamentosunda kabul etmediğini, aksi halde arşivlerini açması gerektiğinin bilincinde olduklarını savundu.

"ERMENİSTAN ARŞİVLERİNİ KENDİ İNSANINDAN DAHİ SAKLIYOR"
Sözde soykırım iddiasının Çiçek, "Türkiye olarak bizim arşivlerimiz sonuna kadar açıldı. Hatta arşivler internete düştü, herkes her an görüp inceleyebilir. Ancak, Ermenistan'da arşiv açılmıyor. Ancak, Ermeniler özel arşivlerinde bulunan belgeleri yok etmişler. Bu da demek oluyor ki, Ermenistan kendi arşivlerini kendi insanlarından dahi saklıyor" diyerek, bu durumun bile gerçekte soykırım diye bir şeyin olmadığının açık kanıtı olduğunu belirtti. Kemal Çiçek, tehcir sırasında soykırım olduğu yönündeki iddiaların da, "safsata" olduğunu, Ermenilerin 122 bin bin Türk vatandaşını katlettiğini, bunların arşivlerde mevcut olduğunu söyledi.

"70 yıl hep uyuduk" diyen Kemal Çiçek, bu süreçte Türklerin ne Ermenice öğrendiğini nede araştırmalar yapmadığını, Ermenilerin ise aksine asılsız olan kendi davalarıyla ilgili bütün dünyayı etki altına alıp konuyu sürekli maniple ettiklerini anlattı. TTK Ermeni Masası Başkanı Prof. Dr. Kemal Çiçek, "Ermeni tezi, 'tanıma', 'tazminat' ve 'toprak' talebinden oluşuyor. Amerika'nın 1922 yılında dünya üzerindeki Ermeni nüfusuyla ilgili yaptığı bir araştırma var. Buna göre, 3 milyonun üzerindeki Ermeni nüfusunun 281 bininin İstanbul ve Anadolu'da yaşadığı, 817 bin 873'ünün Türkiye'den mülteci olduğu ve 90 bininin de Müslüman olan Ermenilerden oluştuğu belirlenmiş. Bu araştırma da, '1 milyon Ermeni öldürüldü' iddiasını da çürütmüştür. Ermenistan, özel arşivlerini açmıyor, çünkü gerçekleri kendi insanlarından dahi saklıyorlar" dedi.
Konferansın sonunda BAÜ NEF Dekanı Prof. Dr. Hasan Soydan, TTK Ermeni Masası Başkanı Prof. Dr. Kemal Çiçek'e plaket ve çiçek vererek teşekkür etti.

KEMAL ÇİÇEK KİMDİR?
Prof Dr. Kemal Çiçek, TTK'da 7 yıldır, "1915 Olayları ve Ermeniler" ile ilgili araştırmaları yürütüyor. Bu çerçevede, Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere'nin de aralarında olduğu bir çok yabancı devletin arşivlerinde de araştırmalarda bulunmuş ve çalışmalarını, "Ermenilerin Zorunlu Göçü 1915-1917" ve "Ermeniler: Sürgün ve Göç" adlı kitaplarında yayımladı. Prof. Dr. Kemal Çiçek, katıldığı bir çok yurt içi ve yurt dışı akademik toplantılar aracılığıyla birikimlerini kamuoyu ile paylaşıyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2009 Cumartesi 16:54:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?