6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Ertuna'nın atı zor anlar yaşattı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zeytinli Belediye Başkan Adayı Sema Ertuna, bindiği atın miting alanında ürkmesiyle zor anlar yaşadı. Büyük tehlike atlatan Ertuna, son anda attan indirildi.

MHP'nin Balıkesir'deki tek kadın adayı olan Sema Ertuna, meclis üyesi adayları ve partililerle birlikte Zeytinli beldesinde miting düzenledi. Şenlik havasında gerçekleşen miting, belde girişinde partililerin toplanmasıyla başladı. Mahalli kıyafetler giyerek ellerine süpürgeler alan bayan meclis üyesi adaylar ile partililer, başkan adayı Sema Ertuna'yı bayraklarla donatılan ata bindirdi. Güçlükle ata binen Ertuna, helikopter kazası geçiren ve bir gündür kendilerinden haber alınamayan Büyük Birlik Partisi
(BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da aralarında bulunduğu 6 kişiye dua ettiğini söyledi.

Davullu zurnalı bir yürüyüş gerçekleştiren kalabalık grup, mitingin gerçekleştirileceği Zeytinli Cumhuriyet Meydanı'na geldi. Ertuna'yı taşıyan at, parti bayrakları ve patlayan flaşlardan ürkerek zaman zaman huysuzlandı. At üzerinde meydanda basın mensuplarına poz veren Sema Ertuna, atın yeniden ürkmesiyle ne yapacağını şaşırdı. Geri geri hoplayan atı sahibi bile tutmakta zorlanırken, durumu fark eden partililer Ertuna'yı düşmek üzereyken kurtarmayı başardı. Düşmek üzereyken kendisini bir partilinin kollarında bulan Ertuna, "At ürktü. Ucuz atlattık. Çok korktum" dedi.

Belediye Başkan Adayı Sema Ertuna, daha sonra partililerin alkışları arasında seçim otobüsüne çıktı. Belediye meclis üyesi adayları ve partili bayanlar ise ellerindeki süpürgelerle meydanı süpürmeye başladı. Seçildiği zaman Zeytinli'ye kadın eli değeceği mesajının verilmek istendiğini söyleyen Ertuna, bu nedenle sembolik temizlik yapıldığını açıkladı.

Efe kıyafetleri giyen halk oyunları ekibi ise davul ve zurna eşliğinde harman dalı oynadı. Daha sonra meydandaki tüm kadınlar kol kola girerek halay çekti. Programı izleyen Zeytinlili seçmenler, ilk kez böyle bir seçim organizasyonu gördüklerini söyleyerek Ertuna'yı alkışladı. Şenlik havasında geçen mitingde, Ertuna ve ekibi seçmenlere hitaben konuşmalar yaptı.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 18:19:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?