5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Eşek peşinat oldu!

TRAKTÖR PAZARLIĞINA EŞEK KARIŞTI

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, çiftçi Cavit Akçay, kullandığı traktörü yenilemek isteyince ahırındaki eşeği de peşinat olarak verdi. Satış protokolüne de geçen bu alışveriş ilçede günün konusu olurken, traktör satıcısı Adnan Kaya eşeği zeytin vadeli satacağını açıkladı.

İlçeye bağlı Kızıklı yolu üzeri Börülce köy mezarlığı yanında oturan 56 yaşında 2 çocuk babası Cavit Akçay, 1984 model traktörünü değiştirmek için ilçede bayilik yapan Adnan Kaya’ya gitti. Pazarlıklar yapıldı. Akçay’ın eski traktörüne 9 bin TL değer biçildi. Bu yetmeyince 300 TL değer biçilen ahırdaki eşek de pazarlığa dahil edildi. Cavit Akçay’ın eski traktörü ile eşeği toplam 9 bin 300 lira tutarken yeni traktörün fiyatının da 27 bin lira olduğu açıklandı. Yapılan anlaşmaya göre çiftçi Cavit Akçay’ın, bayie kalan 17 bin 300 liralık borcunun da zeytin hasat zamanı olan 20.01. 2011 tarihinde ödenmesi kararlaştırıldı. Traktörünü yenilemek istediğini belirten çiftçi Cahit Akçay, “Eski traktörümün yanı sıra eşeğimi de peşinat olarak verdim. Şu anda yeni traktör sahibi oldum. Geri kalan borcumu da kısmet olursa zeytin hasat zamanında ödeyeceğim” dedi.

Çiftçilere büyük kolaylık gösterdiklerini belirten traktör bayii 2 çocuk babası 46 yaşındaki Adnan Kaya da, “Satışını yaptığımız traktörler için vatandaşın elindeki eski traktörleri alıyoruz. Bu arada inek, at ve eşek gibi hayvanlarını peşinat olarak kabul ediyoruz. Cavit Akçay arkadaşımız için de eski traktörün yanı sıra eşeğini de peşinat olarak kabul ettik. Yeni traktör hayırlı uğurlu olsun” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2010 Pazar 12:22:05
Güncelleme :29 Ağustos 2010 Pazar 17:17:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?