7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Eşiniz derin dondurucuda!

SON SEFERİNDE ÖLEN GEMİCİNİN EŞİNİN ACISI İKİYE KATLANDI

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde yaşayan Maksut Ürkmez, denizciliği bırakmadan önce çıktığı son seferinde Papua Yeni Gine açıklarında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Maksut Ürkmez'in Bandırma'da oturan ailesi, şirket yetkililerinin bürokratik engellerden dolayı cenazeyi getiremeyip 10 gündür gemideki derin donduruculu et dolabında tuttuklarını söylemeleri üzerine daha büyük bir acı yaşadı.

Bandırma'da yaşayan evli ve 3 çocuk babası 25 yıllık denizci Maksut Ürkmez (53), geçen haziran ayında emekli oldu. Son bir kez sefere çıkmak isteyen Ürkmez, Portekiz'e giderek çalıştığı şirkete bağlı Malta bandıralı kuru yük gemisiyle 18 Eylül'de Güney Afrika'ya sefere çıktı. Gemide güverte amiri olarak görev yapan Maksut Ürkmez, 3 Kasım günü kalp krizi geçirerek öldü. Maksut Ürkmez'in ölüm haberini şirket yetkililerinden öğrenen eşi Aysun Ürkmez (42), cenazenin bürokratik engellerden dolayı karaya çıkarılarak Türkiye'ye getirilemediğini ve gemideki derin donduruculu et dolabında saklandığını öğrenince daha büyük şok yaşadı.

Eşinin cenazesinin Türkiye'ye getirilmesi için 10 gündür çaba gösterdiklerini ancak bir gelişme olmadığını ifade eden Aysun Ürkmez, Dışişleri Bakanlığı'ndan yardım beklediklerini söyledi. Geminin Papua Yeni Gine açıklarında demir atarak beklediğini ifade eden Ürkmez, "Kasım ayının 3'ünde eşimin ölüm haberini şirket yetkililerinden aldım. Gine'de büyükelçilik ya da ataşelik olmadığı için cenazeyi karaya çıkaramadıklarını, o ülkede seçim olmasından dolayı limana da yanaşamadıklarını söylediler. Yetkililer bana eşimin cenazesini eski 4 derecede derin dondurucu et dolabında sakladıklarını ve Türkiye'ye getirebilmek için uğraştıklarını söyledi. Haberi alınca üzüntüden babam da kalp krizi geçirdi. Hastanede yatıyor, ameliyat olacak. Aradan 10 gün geçti ve bir gelişme yok. Ben Bandırma Kaymakamlığı ve Cumhuriyet Savcılığı'na başvurdum. Dışişleri Bakanlığı'na faks çektik ancak bir cevap gelmedi. Devletten yardım bekliyorum. Benim 3 çocuğum var ve babalarının yerini bilmek istiyorlar. Hepimiz alt üst olduk. Evimiz cenaze evi mi belli değil. Başsağlığına gelen oluyor ama ortada cenaze yok" dedi.

Aysun Ürkmez, eşi Maksut Ürkmez'in Afrika'yı çok sevdiğini ve son seferine çok isteyerek çıktığını belirterek, "Eşim geçen haziran ayında emekli oldu. Büyük oğlum da denizcilik okuyor ve yaz aylarından sonra çalışmaya başlayacak. Eşim son seferine çıkmıştı. Emekli olduktan sonra son bir sefere daha çıkmak istemişti ve bu sefere çok isteyerek gitmişti. Afrika taraflarını da çok seviyordu. Yazın dönecekti ancak ecel orada yakaladı" şeklinde konuştu.

SON SEFERİNDE ÖLEN GEMİCİNİN EŞİNİN ACISI İKİYE KATLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2009 Cuma 17:00:03
Güncelleme :14 Kasım 2009 Cumartesi 01:52:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?