6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Eski FB'lilerden moral maçı

Balıkesir'in Bandırma ilçesindeki M Tipi Kapalı Cezaevi'nde Fenerbahçeli eski futbolcularla, tutuklu, hükümlü ve cezaevi personelinden oluşan Hayatspor takımı arasında gösteri maçı düzenlendi.

Bandırma M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ile Bandırma Fenerbahçeliler Derneği tarafından düzenlenen organizasyona Fenerbahçeli eski futbolcular Erdi Demir, Yalçın Yalçın, Abdullah Efendiler, Serdar Şenkaya, Zafer Tüzün, Zorbey Kalkan ve Nevruz Şerif katıldı. Gösteri maçını Bandırma Kaymakamı Salih Keser, 6. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Ayhan Gümüş, Belediye Başkanı Sedat Pekel, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan, Bandırma Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Mustafa Özçakır'da izledi.

Cezaevi bünyesinde kurulan halı saha tesislerindeki karşılaşmada Fenerbahçeli eski futbolculardan oluşan takımla, tutuklu, hükümlü ve cezaevi personelinden oluşan Hayatspor takımları 2 devre üzerinden 60 dakika süren maç yaptı. Cezaevindeki tutuklu ve hükümlülerinde izlediği karşılaşma karşılıklı gollere sahne olurken, maçı 11-9'luk skorla Hayatspor takımı kazandı.

Geçtiğimiz yıl Bandırmaspor'u çalıştırırken, bir kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasına karıştığı gerekçesiyle bir süre Bandırma M Tipi Kapalı Cezaevi'nde yatan eski Fenerbahçeli futbolcu Erdi Demir, geçtiğimiz yılda aynı cezaevinde bu tip bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, "Bunu sürekli hale getirip her yıl bir gün bile olsa tutuklu arkadaşlara değişik bir gün yaşatmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kısa bir dönemde olsa burada kalmıştım. Kaldığımız süre içerisinde cezaevi dışardan görüldüğü gibi değil, burada her şey çok farklı yaşanıyor.

Bandırma'daki cezaevinde spor yapma imkanları da var. Bu geleneksel hale gelmesini isteriz. Bizim için de değişik bir gün oldu. Burada güzel dostluklar edinmiştik. İnşallah herkes kısa sürede ailesine sevdiklerine kavuşur. Allah herkesi kurtarsın" dedi.

Bandırma M Tipi Kapalı Cezaevi Müdürü Ömer Ekinci ise bu tip sportif, sosyal ve kültürel organizasyonların mahkumların topluma kazandırılması çabasında önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek, "Amacımız geleneksel olarak her yıl bu etkinlikleri devam ettirmek. Katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Mesleki, sosyal, kültürel, sportif etkinliklerle kurumsal anlamda hükümlülerimizi topluma kazandırma gayretimizde önemli bir yer edinmektedir. İnsanların cezaevinden tahliyesinden sonra suç işlemelerine engel olmakta bu tip çabalar. Amacımız bu tip etkinlikleri devam ettirmek, daha geniş açılımlar sunmaktır. Sivil toplum kuruluşlarının da destekleriyle bu konuda daha fazla başarı elde etmek çabasındayız" şeklinde konuştu.

Cezaevindeki organizasyonda ayrıca Fenerbahçeli eski futbolculara cezaevindeki mahkumlar tarafından üretilen kravatlar ve duvar süsleri hediye edildi. Başsavcı Arslan da organizasyonda katkıları olanlara teşekkür plaketi sundu.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 10:07:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?