3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Eski milletvekili Behram Eker vefat etti

TBMM 15. dönem Adalet Partisi (AP) Balıkesir milletvekili Behram Eker (85), hayatını kaybetti. Dün vefat eden Eker'in cenazesi, öğle saatlerinde memleketi Balıkesir'de toprağa verildi. 

Edinilen bilgiye göre, uzun zamandır kolon kanseri hastalığı ile mücadele eden Behram Eker, bir süredir yaşadığı solunum yetmezliği şikayetiyle Ankara Güven Hastanesi'nde tedavi görüyordu. Birlikte siyaset yaptığı 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in de yakın arkadaşı olan Behram Eker'in cenazesi, dün akşam Ankara'dan Balıkesir'e getirildi. Eker'in cenazesi, bugün Zağnos Paşa Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından memleketi olan Kepsut ilçesine bağlı Mahmudiye köyünde toprağa verildi. Cenazeye; Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, AK Parti Balıkesir milletvekili İsmail Özgün, CHP Balıkesir milletvekili Ergün Aydoğan ile yakınları ve basın mensupları katıldı. DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, İl Başkanı Rafet Koylan, BSO Başkanı Rona Yırcalı da cenazeye çelenk gönderdi. 

Eski milletvekili Behram Eker, Balıkesir Gazeteciler Derneği Başkanı olan Birlik Gazetesi'nin sahibi Sıtkı Şeremetli'nin yazdığı 'Demokrat Parti Harekatı' adlı kitabında, DP'nin siyasi misyonunun son tanıklarından biri olarak gösterilmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2008 Cumartesi 17:27:39
Güncelleme :6 Eylül 2008 Cumartesi 17:33:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?