3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Eski milletvekili Pekel aday adayı

Balıkesir 22. dönem eski milletvekili Sedat Pekel, partisi CHP'den Bandırma Belediye Başkanlığı seçimleri için aday adaylığını açıkladı.

CHP Bandırma İlçe Teşkilatı'nda düzenlenen toplantıda adaylığını açıklayan Sedat Pekel, aday adaylığı başvuru dilekçesini İlçe Başkanı Ömer Lütfü Kayalar'a teslim etti.

Milletvekilliği ve belediye başkanlığı dönemlerinde elde ettiği birikimi Bandırmalılarla paylaşmak için aday adayı olduğunu ifade eden Pekel, Bandırma'danın 2004 yılından bu yana tüm iyi koşullara rağmen son derece kötü yönetildiğini öne sürdü.

Kendi belediye iktidarları döneminde partililerin yanısıra toplumun her kesimden temsilcilerin katkı sağlayacağı ortak akılla belediyeyi yöneteceklerini ifade eden Sedat Pekel, mevcut belediye yönetimi de eleştirerek, "22. dönem milletvekilliğim sırasında 550 milletvekili içinde denetim görevi yapma adına en fazla soru önergesi veren milletvekili oldum. Birimkimlerimi Bandırma'lılarla paylaşmak istiyorum. Partiminin ilkelerini ve bayrağını bugüne kadar onurla taışıdım ve taşımaya da devam edeceğim. 2004 yılındna bu yana iktidarda olan belediye yönetimi Bandırma'yı tüm iyi koşullara rağmen son derece kötü yönetmiştir. Prestij bölgesi niteliğindeki sahil bandı var olan yeşili yok ederek çok kötü kullanılmıştır. Kamu yararı ilkesi hesaba dahi katılmadan ve zaten tamamına yakını kullanıcılarca finanse edilen bu bölgeye kalitesine göre fiyatı çok yüksek olan Çin grantileri döşenmiş, ayrıca 500 bin YTL tutarında komik boğaz köprüsü ve 220 bin YTL'ye suni buz pisti yapılmıştır. Değerler keyfi ve kritersiz dağıtılmış büyük iddialarla yapılan ve Bandırma'nın yaşamını aylarca alt üst eden alt yapının ömrü iki şiddetli yağmurda sona ermiştir. Amacı Kuşcenneti'ni koruyup gelecek kuşaklara aktarmak olan festivalimiz bu amacından ve uluslararası kimliğinden uzaklaşarak adeta panayır havasına sokulmuştur. Bu içeriksiz festival için sadece bu yıl 500 bin YTL gibi bir para harcanmıştır. Belediye çalışanlarının hakları gözardı edilerek emeklerinin karşılığı hiçe sayılmış ve hükümetin açıkladığı komik rakamlara mahkum edilmişlerdir. Yerel yönetimin içinde bulunduğu trajedi hiçbir dönemde görülmemiş tarzda başta hukukçu kimlikli belediye meclis üyesi olmak üzere birçok meclis üyesi tarafından da kıyasıya eleştirilmiş, hatta başta ihaleler olmak üzere açıkça suçlamışlardır. Suçlamaların bir bölümü de yargıya taşınmıştır. Bu Bandırma Belediyesi tarihinde bir ilktir. Son dakika çabalarıyla seçime beş kala yaptıkları icraatlar, müteahitlerine paraların dahi ödemedikleri, ödeyemedikleri yatırımlar son yatırımları olacaktır. Satan değil alan yönetim olacağız diyenler başta akaryakıt istasyonları olmak üzere birçok yeri satmışlardır. Alışveriş merkezi ihalesi yangından mal kaçırırcasına yapılmış ve adeta peşkeş çekilmiştir" dedi.

Partisinden belediye başkanı adayı olarak gösterilmese dahi seçilecek adaya maddi manevi her türlü desteği vereceğini kaydeden Pekel, "Siyasal yaşamımda aldığım tüm görevlerde 'ben' yerine 'biz' diyen özellike belediye başkanlığı görevinde 'Biz' kavramını sadece parti örgütüm, belediye meclis üyelerim ile sınırlı tutmayıp başta sendikalar, meslek odaları, sivil toplum örgütleri, gönüllü kuruluşlar ve üniversitemiz olmak üzere muhtarları da bu parantez içine alan bir anlayışı egemen kılmak için, Kent Konseyi'ni kuruluş amacına uygun olarak çalıştırmak için kısacası ortak akılla hizmet üretmeyi öne çıkarmak için adayım. Bu bir yarış değil aday adaylarının tek adaya düşeceği bir süreçtir. Asıl yarış 29 Mart'tadır ve ben inanıyorumki örgütümüzün gücü, inancı, aday hangi arkadaşım olursa olsun adayımızın birikimi belediye ve il genel meclis kadromuz ve sunacağımız programlar Bandırmalı'ların desteğini alarak 30 Mart sabahı CHP iktidarını yerel yönetime taşıyacağız. Ben buradan söz veriyorum. Aday olmasam dahi seçilen adayımızı sırtımda taşımakta dahil her türlü maddi ve manevi desteği kendisine vereceğim, seçim çalışmalarına katılacağım" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 17:11:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?