3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Eski tekel binasında yangın

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde boş durumda olan eski Tekel binasında tinercilerin yaktığı ateş nedeniyle yangın paniği yaşandı. 

Geçtiğimiz yıl Bandırma Yaprak Tütün İşletmeleri’nin kapatılmasından sonra boşaltılarak Bandırma Belediyesi’ne devredilen Adnan Menderes Meydanı’ndaki eski Tekel binasından akşam saatlerinde yoğun duman çıktığını gören vatandaşlar itfaiyeye haber verdi. Kısa sürede eski Tekel binasına gelen itfaiye ekipleri, bina içerisinde dumanın çıktığı yeri aradılar. Yapılan araştırma sonucunda, binayı uzun zamandır mekan edinen tinercilerin bina içerisinde kabloları ve çeşitli çöpleri yaktıkları belirlendi. Yanan kablo ve çöpleri söndüren itfaiye ekipleri, binanın diğer kısımlarını da kontrol ettiler. 

Geçtiğimiz haftalarda Bandırma Belediyesi tarafından satın alınan binanın uzun zamandır alkolik ve tinercilerin mekanı haline geldiğini ifade eden vatandaşlar, bina içerisinde yaşayan şahısların binaya büyük zarar verdiklerini söylediler. Tekel tarafından boşaltıldıktan sonra camları tamamen kırılan, içerisindeki eşyalar talan edilen ve harabe görünümü alan binada, geçtiğimiz aylarda yine tinercilerin yaktığı ateş sonucunda yangın çıkmış ve büyük çaplı maddi hasar meydana gelmişti.

.
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2008 Cuma 09:38:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?