6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Esnaf sorunları masaya yatırıldı

Balıkesir’in Edremit ilçesinde bulunan esnaf odaları başkanları, Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç ile görüşerek sorunlarını anlattı ve sorunlara ortak çözümler arandı.

Dikkatle dinlediği oda başkanlarıyla uzun bir toplantı yapan ve özellikle pazar yeri hakkında ayrıntılı bilgiler alan başkan Tuncay Kılıç, Edremit’teki semt pazarlarında yeni düzenlemelerle her tarafın disiplin altına alınacağını belirtti.

Oda başkanları, kendi sorunlarını anlatmaya başlamadan önce, kendini bilmez kişilerce belediye binasına yaptıkları saldırıyı kınayarak üzüntülerini bildirdiler. Başkan Kılıç, konuşmacılara hassasiyetleri nedeniyle teşekkür ederek, “Dört aydır burada maaş alamayanlar, bu süreçte hiç seslerini çıkarmadılar. İnsan 2 ay para almasa çıkmaza girer. Nasıl geçinmişler? Kırılan, hasar gören masalar, camlar belediyenin malı, milletin malı. Millete, sizlere zarar verdiler. Biz kimseye dokunmadık, ama onlar olay çıkardılar” dedi.

Başkan Kılıç, daha sonra, oda başkanlarından, esnaf odaları yönetimlerinin de önlemler almalarını isteyerek, “Bu şehir ve pazar yerlerinden kimse yasa dışı rant elde edemeyecek. Her şey kayıtlı olacak” şeklinde konuştu.

Bu arada, Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, oda başkanlarından pazaryerlerinde odalara bağlı özel üniformalı görevlilerin çalıştırılmasının güven açısından yararlı olacağını belirtti. Başkan Tuncay Kılıç, köylü pazarlarının gerçek köylülere ve üreticilere verilmesinin de doğru olacağını vurguladı.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 12:36:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?