6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Esrarengiz patlama

Kaynağı ve nevi belli olmayan bir patlama meydana geldiği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Kasaplar Mahallesi İzmir Yolu üzerindeki Akoto isimli işyerine ait 2. el oto parkında bu sabah saat 02.00 sıralarında patlama meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine giden Terörle Mücadele ve Olay Yeri İnceleme ekiplerinin yaptığı araştırmada patlayıcı maddeye dair bir parça bulunamazken, elde edilen bazı numuneler incelenmek üzere Bursa Kriminal Laboratuar'a gönderildi.

Polisin olayla ilgili ifadesini aldığı işyeri bekçisi A.D. (Ahmet Duysak-44), "Saat 02.00 sıralarıydı. Ben ön bölümdeki kulübede oturuyorken arka taraftan kuvvetli bir patlama sesi duydum. İşyerinin arka bölümündeki atermit çatı çökmüş, otoparktaki bir aracın arka camı ile kulübelerin camları kırılmıştı. Hemen polisi aradım" dedi.

Patlamanın meydana geldiği yerdeki beton elektrik direğin de kısmen zarar gördüğü patlamayla alakalı soruşturma sürüyor. Bekçinin etrafta şüpheli bir kimseyi görmediği öğrenildi. Öte yandan, olay yerinden alınan bazı numunelerin patlayıcı maddenin ne olduğu hakkında ip ucuna ulaşmak amacıyla Bursa'daki kriminal laboratuar sonuçlarının beklendiği, tahkikatın çok yönlü olarak sürdürüldüğü bildirildi.

Esrarengiz patlamanın meydana geldiği Akoto Plaza'nın, aynı zamanda Balıkesir Ticaret Odası Başkanı olan Mahmut Yavuz'un da ortaklarından olduğu Karahallılar Şirketi'ne ait olduğu öğrenildi. Şirket yetkilileri, kendilerini hedef alacak bir durumun söz konusu olmadığını belirterek, patlamanın kendi işyerlerinin yakınında olmasını tesadüfi olarak değerlendirdi.

.
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2006 Salı 17:24:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?