7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Etibor binalarına mühür

Balıkesir'in Bigadiç ilçesindeki Etibor'a ait binalar ruhsatsız olduğu gerekçesiyle İskele Belediyesi tarafından mühürlendi.

İskele Belediye Başkanı Ayhan Aşık, işletmeye bir ay mühlet tanıdıklarını, bu süre içinde ruhsat alınmazsa binaların belediye tarafından yıkılacağını açıkladı.

29 Mart'ta MHP'den seçilen İskele Belediye Başkanı Ayhan Aşık, ilk icraat olarak Etibor İşletmeleri'ne uyguladığı işlemle dikkatleri üzerine çekti. Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü Bigadiç Bor İşletme Müdürlüğü'ndeki konsantratör binası ile iki adet idari bina, kaçak olduğu gerekçesiyle İskele Belediyesi tarafından mühürlendi.

Ayhan Aşık, daha önce Bigadiç ilçesine bağlı olan Osmanca köyünün 2007 yılında İskele beldesine bağlandığını, böylece Osmanca köyü sınırlarında bulunan Etibor İşletmeleri'nin de İskele Belediyesi sınırlarında kaldığını söyledi. Aşık, işletmedeki bazı yapıların kaçak olduğunun anlaşılması üzerine Etibor İşletme Müdürlüğü'ne tebligat gönderildiğini anlattı. Aşık, 2007 yılının ardından Etibor işletme Müdürlüğü'nün yapacağı her türlü yapı için İskele Belediyesi'nden izin alması gerektiğini ancak yapılan kontrollerde bazı yapıların izin alınmaksızın inşa edildiğinin belirlendiğini ve yasal işlem başlattıklarını bildirdi.

"Biz görevimizi yaptık" diyen İskele Belediye Başkanı Ayhan Aşık, ne sebeple olursa olsun kaçak yapıya izin verilmeyeceğini, başkan olarak bu hususta hiçbir ayrım gözetmeden görevini yapacağını söyledi.

Başkan Aşık, "Ben göreve geldikten sonra belediyemiz tarafından işletme içerisinde yapılan kontrollerin ardından, işletmeye ait konsantratör binası ve iki adet idari bina ruhsatsız olduğu için mühürlendi ve faaliyetleri durduruldu. Gerekli cezai işlem uygulanacak. Yapılar bir ay içinde ruhsatlı hale getirilmezse belediyemiz tarafından yıkılacaktır. Biz belediye olarak üzerimize düşen görevi yaptık. İmar Kanunu'nun 32. maddesine göre işlemleri uyguladık" dedi.
Etibor İşletmesi'nden ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 10:19:20
Güncelleme :17 Nisan 2009 Cuma 10:30:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?